Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Keď hormóny zožierajú a muži nechápu…

04 mar Odoslal v Kozmetika, krása, Pre ženy, Vančová Jana, Zdravie | Komentáre vypnuté na Keď hormóny zožierajú a muži nechápu…
Keď hormóny zožierajú a muži nechápu…
 

Poznáte ten pocit, keď už presne viete, že sa blíži menštruácia. Ste podráždená, bolia vás prsia, brucho, máte rôzne chute… Tento stav poznáme každá a asi každá ho aj nenávidíme.

Vo chvíli, keď sa naše telo pripravuje na menštruáciu a samozrejme aj počas nej sme mnohé extrémne precitlivelé. Muži nechápu. Bolo by to asi veľmi jednoduché, keby sa pánske pokolenie dokázalo vcítiť do našich nálad a podržať nás v chvíľkach úzkosti. Je pochopiteľné, že keď je niekto náladový, precitlivelý a výbušný, tak asi ťažko mu niekto opätuje zo svojej nálady opak.

Ako to ale tým chlapom vysvetliť, že za to predsa môžu hormóny? Najhoršie je, keď vás v takomto stave považujú za hysterickú, či náladovú. V puberte som si želala, aby som počas menštruácie nemusela chodiť do školy. Trápili ma komplexy z toho, že mi cez moje vyšúchané rifle bude vidieť na zadku obrys tej strašnej hygienickej potreby.

Dnes si želám, aby sa so mnou počas menštruácie nikto nepúšťal do dlhých rozhovorov a už vôbec nie na tému, ktorá by sa akokoľvek dotýkala mojej osoby. Keď poviete žene: „som nejaká podráždená a nemám náladu“, tak pochopí, že za to môže menštruácia. Keď poviete mužovi: „som nejaká podráždená a nemám náladu“, tak ste nepríjemná a náladová.

Lepší prípad je ten, keď vám partner uvarí čaj a má s vami trpezlivosť. Škoda len, že mu to vydrží ledva jednu nedopitú šálku a sme opäť pri podráždenosti. Želať si, aby sa mužské pokolenie dokázalo vžiť do citlivej dušičky explozívnej menštrujúcej ženy by bolo asi naivné.

Skúsme si poradiť samé. Ignorujme na chvíľu okolie a venujme sa len sebe. Uvarme si teplý čaj, zabaľme sa do deky, vypočujme si obľúbenú hudbu, či pozrime dobrý film. Problém je iba v tom, že na realizáciu spomenutých činností potrebujeme aspoň jednu izbu, v ktorej sa môžeme zatvoriť a nenechať sa nikým rušiť. V inom prípade nám nezostáva nič iné, ako útek k rovnako menštrujúcej kamarátke s vlastným bytom…

Článok sme prevzali z obľúbeného ženského  portálu woman.sk.

Facebook