Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

ODDELENÁ STRAVA: Pre zdravie – krst knihy

10 máj Odoslal v Chudneme, diéta, eBooky, tablety, distribúcia kníh, Horáková Katarína, O knihe, Oddelená strava, Pre ženy, Recepty, testy, Video, Zdravie | Komentáre vypnuté na ODDELENÁ STRAVA: Pre zdravie – krst knihy
ODDELENÁ STRAVA: Pre zdravie – krst knihy
 

Posledný aprílový pondelok sme krstili našu najnovšiu knihu od profesorky Kataríny Horákovej Oddelená strava: Pre zdravie. Krst sa uskutočnil v priestoroch digitálnej agentúry Plat4M na Bajkalskej ulici. Prebehol vo veľmi milej, rodinnej atmosfére. Krstnými mamami boli dve známe novinárky – šéfredaktorka obľúbeného mesačníka Zdravie Mgr. Veronika Daničová a redaktorka a moderátorka Rádia Regina Mgr. Beáta Repíková.

Hostí privítal riaditeľ vydavateľstva PhDr. Boris Horák, medzi ktorých patrili novinári z viacerých slovenských médií a zástupcovia partnerských firiem. Vo svojom príhovore nezabudol vykresliť dlhú cestu príprav tejto knihy, jej prvé vydanie ešte v roku 1998 a dôvod, prečo presvedčil autorku, aby túto bohato doplnenú verziu znovu pripravila pre verejnosť.

Z krstu knihy Oddelená strava: Pre zdravie, ktorý sa uskutočnil 28. apríla 2014 v priestoroch digitálnej agentúry Plat4M.Katarína Horáková opísala rozsiahlu, mnohoročnú diskusiu s prívrženkyňami tohto spôsobu stravovania, s ktorými nielen komunikovala na stránkach obľúbeného Ženského magazínu, ale neskôr vznikla tradícia zájazdov do Chorvátska, kde mala s nimi možnosť osobne preberať rôzne problémy. Nevynechala ani ten fakt, že za desať rokov týchto zájazdov v piatich až šiestich turnusoch ročne s oddelenou stravou hovorila doslova so stovkami žien a dodnes sa ešte pravidelne raz týždenne stretáva s jednou skupinou v rámci cvičenia v bratislavskej štvrti Karlová Ves. Všetky ich víťazstvá aj prehry sa pokúsila pretaviť do tejto knihy a ako povedal vydavateľ: “Táto kniha nepochybne patrí k svetovým raritám, pretože zachytáva skúsenosti mnohých slovenských žien a mužov s týmto spôsobom života odskúšaných v praxi”.

A POTOM TO PRIŠLO. Na scéne sa predstavili krstné mamičky – šéfredaktorka obľúbeného mesačníka Zdravie Mgr. Veronika Daničová a moderátorka a redaktorka Rádia Regina Mgr. Beáta Repíková. S oboma už dlhé roky spolupracujem a ochotne mi vždy pomáhali prezentovať moje myšlienky, praktické skúsenosti, výskumy a bádania v mediálnej podobe. Vybrala som si ich pre ich schopnosť pripraviť pre našu spoluprácu vždy nesmierne príjemné prostredie, ktoré mohlo byť aj vďaka tomu nadmieru kreatívne.

– Nám je cťou, že môžeme spolu s vami privítať túto vzácnu publikáciu na svete a zároveň sme rady, že sme krstnými mamami Oddelenej stravy: Pre zdravie za vašej milej účasti, – povedala na úvod Beátka Repíková.
– Všetci vieme, – pokračovala Veronika Daničová, – ako sa nám žije zdravšie so zdravšou stravou, ako sa lepšie cítime, ako naše telo odolnejšie funguje, ako máme viac energie, ako sa máme prečo usmievať, ako je nám skrátka dobre. Jednoducho zdravá strava a zdravie sa oddeliť nedajú a predsa tú stravu treba oddeľovať, aby sme žili zdravšie. A o tom, ako ju oddeľovať, ako sa to naučiť je práve táto kniha.
– Už teraz môžeme povedať, – nadviazala ďalej B. Repíková, – že kniha ponúka chutný návod na to, ako žiť bez chorôb, bez stresu, bez nadbytočných kilogramov, jednoducho byť zdravý, šťastný a krásny. Tak dajme teda zelenú tomuto zdravému životnému štýlu a tejto knihe a spolu takými zelenými lístkami, ktoré sú plné života, plné sily, zdravia a energie, sú rovnako svieže ako to zdravie, ktoré potrebujeme. Tak spájajme zdravo týmito zelenými lístkami aj oddelenú stravu.
– Týmito zdravými lístkami,
 – pokračovala V. Daničová, – krstíme týchto 226 zdravých strán knihy, ktorá každému z nás pomôže žiť zdravšie, jesť chutnejšie. Pretože to nie je o tom, že držíme jednu diétu mesiac a druhú ďalší mesiac, nie je to o tom, trápiť sa, týrať sa hladom a tešiť sa na to, kedy sa diéta už konečne skončí a kedy už ten štíhlejší život začne. Ale je to jednoducho o tom životnom štýle, ktorý vďaka tejto knihe bude zdravší a štíhlejší pre nás všetkých.

A záverečné slová patrili opäť Beátke Repíkovej, ktorá povedala:
– A ešte navrhujem, aby sme si pripili na čarovnú silu tejto vzácnej publikácie – a čím iným, ako najzdravším, najčistejším nápojom, ktorý vyviera priamo zo Zeme. Nazdravie!

Pripomeňme si tieto chvíle niekoľkými obrázkami z krstu a viac podrobností o tejto akcii uvádza autorka knihy Katarína Horáková na svojom blogu.

Facebook