Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Elixíry jari aj pre vás

11 mar Odoslal v Chudneme, diéta, Pre ženy, Recepty, testy, Zdravie | Komentáre vypnuté na Elixíry jari aj pre vás
Elixíry jari aj pre vás
 

Zubaté slniečko prehrieva telo a predsa vás zloží i obyčajná nádcha? Ak aj vy bývate s príchodom jari unavenejší, bez nálady a dokonca i bez imunity, je najvyšší čas na jarný detox organizmu.

Dostupné už počas zimy
Ovocné a zeleninové šťavy si môžete začať dopriavať už teraz. Ak už nemáte vlastnú úrodu, musíte si vystačiť aj s tou z obchodu. Začnite so šťavou z dvoch mrkiev, 1 cvikly a 1 jablka, každé ráno nalačno. Asi po pol hodine sa už môžete poriadne naraňajkovať. Tento „zázračný“ nápoj posilňuje pľúca a imunitný systém, zlepšuje fyzickú kondíciu a chráni pred infarktom a vysokým krvným tlakom. Zmierňuje bolesť hlavy, pomáha unaveným očiam a svalom, zlepšuje pokožku i zoštíhľuje postavu. Šťavu môžete striedať obdeň s rozmixovanou šťavou z jedného citróna, 200 ml vody, asi
lyžicou medu a lyžicou olivového oleja.

Čaje na nezaplatenie
Niet nič prírodnejšie a pre telo lepšie ako očistná bylinná kúra. Začnite s vnútorným prečistením krvi a pečene, čím docielite i krásu pokožky a celkový reštart. Začnite piť čaj pripravený z 30 g sušených žihľavových listov, 20 g sušenej vňate ľubovníka, 20 g rebríčka, po 10 g šalvie a rozmarínu. Ak sa vám podarilo prezimovať posledné dve bylinky, využívajte ich silu v čerstvosti. S ústupom zimy a príchodom teplejších dní, začnite vyhľadávať i mladé výhonky čerstvej žihľavy. Takýto čaj si čerstvý odvárajte a po 2 – 3 deci pite trikrát denne, najlepšie nesladený. Kúru dodržujte asi týždeň, potom opäť vynechajte a po mesiaci zopakujte.

Očista od nepamäti
Detoxikácia znie síce moderne, ale „očistu“ tela poznali už naši predkovia. Na regeneráciu, omladenie a prečistenie v pravom slova zmysle používali ovsený zákvas. Trojlitrovú nádobu naplnili do polovice ovsenými krúpami, druhú polovicu doliali prevarenou, ale vychladnutou vodou a 200 ml kyslého mlieka. V pevne uzavretej nádobe všetko kvasilo asi tri dni. Po precedení šťavu pili a z odcedených krúp varili kašu.

________________________
NEDOSTALI STE DOMA V ZÁHRADE? Najnovšie číslo časopisu si môžete objednať aj telefonicky na čísle 02/3237 7777 alebo emailom na predplatne@petitpress.sk, alebo poštou na adrese: Petit Press, a. s., distribučné oddelenie, Lazaretská 12, 814 64 Bratislava. Predplatné je iba 6,60 eura na celý rok.

Facebook