Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

bioTomal: Kombinácia kvalitných prípravkov a poradenskej činnosti

28 apr Odoslal v Autori, Hričovský Ivan, O knihe, Partneri, Tamašek Zoltán, Valšíková Magdaléna, Záhrada, Záhrada | Komentáre vypnuté na bioTomal: Kombinácia kvalitných prípravkov a poradenskej činnosti
bioTomal: Kombinácia kvalitných prípravkov a poradenskej činnosti
 

Partnerom pri príprave publikácie Magdaléna Valšíková: Rok v zeleninovej záhrade – 1. vydanie z produkcie nášho vydavateľstva Plat4M Books bola aj spoločnosť bioTomal. Na 87. strane tejto knihy prezentovala svoje produkty. Firma bola taktiež partnerom publikácie Ivan Hričovský, Martin Durec, Zoltán Tamašek – Rok v ovocnej záhrade + Biologická ochrana, kde produkty prezentuje na strane 73 a publikácie Anna Jakábová, Pavel Hrubík, Soňa Švecová: Záhrada pre krásu – 1. vydanie, kde boli produkty predstavené na strane 59. Na strane 85 publikácie Ivan Hričovský, Martin Durec: Rok v ovocnej záhrade – 2. vydanie taktiež prezentuje svoje výrobky.

Naším cieľom je poskytnúť ekologicky a integrovane hospodáriacim poľnohospodárom a lesníkom čo najucelenejšiu paletu prostriedkov ochrany a výživy rastlín. Zároveň ponúkame modernú technológiu biologickej a biotechnickej ochrany rastlín aj so špičkovým informačným servisom a poradenstvom. Zabezpečujeme prostriedky na signalizáciu a monitorovanie  výskytu chorôb a škodcov. Zúčastňujeme  sa na výskume a vývoji nových prípravkov, usilujeme sa o priebežné rozširovanie v oblasti registrácie nových účinných prípravkov pre biologické poľnohospodárstvo v súlade s nariadeniami ES č. 834/2007.

BioTomal

Firma bioTomal bola založená v roku 1992 Zoltánom Tamašekom. Od počiatku sa špecializovala na ekologizáciu poľnohospodárstva  predovšetkým na biologickú ochranu rastlín v rôznych oblastiach a na rôznych úrovniach. Základným programom na začiatku 90. rokov 20. storočia bola aplikácia dravého roztoča Typhlodromus pyri a vývoj systému biologickej ochrany vinohradov.

Druhým krokom bola snaha zavedenia tejto modernej formy biologickej ochrany do skrytých priestorov (skleníkov , fóliovníkov), ktoré v súčasnosti doplňujeme  najnovšími poznatkami na základe intenzívnej spolupráce s odborníkmi z celého sveta. Od samého počiatku bol pri zavádzaní systému biologickej ochrany kladený dôraz na priebežné a profesionálne  vyškolenie užívateľov na používanie prípravkou  biologickej ochrany. V roku 2004 sme ponúkli riešenie aj lesníkom  v oblasti ochrany Slovenských lesov biologickou metódou proti  lykožrútovi smrekovému, kde spolupráca stále trvá. Vývoj sa nezastavil  a v ďalších rokoch bol nami poskytovaný systém biologickej ochrany doplňovaný o ďalšie metódy, na základe, ktorých sa v roku 2005 naštartoval kompletný systém ekologického vinohradníctva, neskôr ovocinárstva a poľnej rastlinnej výroby. Dlhodobá prax a výsledky ukázali, že v boji proti škodcom a chorobám sa dá účinne využiť sila prírody.
Náš cieľ je jasný a dlhodobý. V snahe dosiahnutia nášho cieľa intenzívne participujeme v rôznych projektoch ekologizácie poľnohospodárstva a lesníctva , ktoré  sú v prospech prírody a našich pestovateľov.

Zásadou spoločnosti bio Tomal je dosiahnutie vysokej spokojnosti svojich zákazníkov kombináciou kvalitných prípravkov a poradenskej činnosti. Svojím zákazníkom naviac ponúkame možnosť poradenskej služby v oblasti biologickej ochrany rastlín.

Stručná história bioTomal

1989
skúšanie dravého roztoča Typhlodromus pyrieobchod

1992
Založení firmy bioTomal
– distribúcia dravého roztoče Typhlodromus pyri, distribucia, odborné poradenstvo
– distribúcia biopreparátov na báze Bacillus thuringiensis. Ochrana skleníkových kultúr pomocou bioagens,

1993
člen skupiny Biocont Group

1995
Produkcia dravého roztoča Phytoseiulus persimilis

1999
pokusy s vajičko-parazitom rodu Trichograma (spolupráca s Biocont, s.r.o., CZ)signalizacia

2000-2003
poľné pokusy na území MĽR

2002
organizovanie založenia IPROVIN Slovakia.

2004
zahájenie pokusov proti lykožrútovi smrekovému Ips typographus

2005
Prvé  úspešné veľkoplošné pokusy s aplikáciou feromónového metenia samcov (“Mating disruption”) Zahájenie vývoja systému ekologického vinohradníctva v SR

2007
Zahájenie vývoja systému ochrany ovocných drevín v ekologickom ovocinárstve.

2009
Zahájenie vývoja systému biologickej ochrany poľných plodín. Účasť na medzinárodnom projekte cezhraničná spolupráca Vino-Envi (CZ-SK)

2011
Zahájenie riešenia projektu cez Agentúru výskum a vývoj na vypracovanie aplikačných výstupov a ich generalizácia pre vypracovanie technologického postupu na použitie biopreparátu BoVeril v ochrane lesa.

V súčasnej dobe firmy skupiny Biocont Group produkujú, distribuujú a zabezpečujú odborným poradenstvom viac ako 70 prípravkov biologickej a biotechnickej ochrany rastlín v Českej republike, Maďarsku, Poľsku, na Slovensku a v Moldávii.kontakt

Firmy skupiny Biocont Group spolupracujú s početnými svetovými renomovanými producentmi prípravkov biologickej ochrany rastlín, ako sú: Andermatt Biocontrol AG (CH), Becker Underwood (UK), Biofa AG (DE), Biohelp (AT), Biotop (FR), CBC (Europe) Ltd (IT), Certis (USA), DalCin (IT), Chemtura (USA), Koppert (NL), Shin Etsu (JP), Sumitomo Chemical Co. (JP), Trifolio-M GmbH (DE), Corax-bioner (HU), Biovéd (HU).

Facebook