Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

JAHRADA opäť ponúkne to najlepšie zo záhrad

18 okt Odoslal v Horák Boris, Hričovský Ivan, Prednášky a videá, Radíme si navzájom, Záhrada | Komentáre vypnuté na JAHRADA opäť ponúkne to najlepšie zo záhrad
JAHRADA opäť ponúkne to najlepšie zo záhrad
 

záhrada výstava Jahrada 2016Výstavisko Expo Center v Trenčíne Vás pozýva 21. až 22. októbra 2016 na 7. ročník výstavy ovocia, potrieb pre záhradkárov a farmárskych produktov  JAHRADA, ktorá je už tradičnou oslavou úrody a šikovnosti pestovateľov.

Aj tento rok budú mať návštevníci výstavy možnosť vidieť víťazné exponáty 15. ročníka súťaže profesionálov Jablko roka, ktorej garantom je Ovocinárska únia SR. Taktiež budú vystavené aj najkrajšie jablká amatérov – milovníkov záhradkárčenia, ktorí sa zúčastnia 21. ročníka celoslovenskej súťaže o najkrajšie jablko, ktorú organizuje Slovenský zväz záhradkárov.

Kalendár 2017Jeseň je pre poľnohospodárov a záhradkárov nielen obdobím bilancovania ročnej úrody, ale rovnako venujú svoju energiu sadeniu a príprave polí, či záhrad na jar. Práve október je obdobím sadenia, rezania a vrúbľovania stromov a okrasných drevín, k čomu je prispôsobený aj odborný sprievodný program výstavy JAHRADA.

Predseda Slovenského zväzu záhradkárov Eduard Jakubek bude počas výstavy viesť pre návštevníkov atraktívnu praktickú školu pre záhradkárov, kde si budú môcť vyskúšať rezanie alebo vrúbľovanie, či už na svojich prinesených drevinách alebo na pripravených ukážkových konároch. Zároveň im poradí ako zabezpečiť stromy na zimu, aby načerpali novú silu pre budúcu úrodu.

záhrada výstava Jahrada 2015záhrada výstava Jahrada 2015Pripravené sú aj odborné prednášky a poradenské služby ohľadne pestovania ovocných drevín a degustácia vybraných odrôd jabĺk a hrušiek. Atraktívne budú taktiež ukážky dekoratívneho vyrezávania ovocia. Pre návštevníkov je určená aj prezentačná kolekcia Ovocinárskej únie.

Okrem toho, že je výstava JAHRADA akýmsi jesenným pokračovateľom úspešného jarného veľtrhu Záhradkár, ktorý tiež ponúka ovocné a okrasné stromčeky, doplnky a pomôcky na pestovanie rastlín, prípravky na hnojenie, ošetrovanie a ochranu rastlín, zariadenia a pomôcky na zber, prepravu a skladovanie ovocia a zeleniny, zároveň sa zameriava aj na domácich producentov farmárskych výrobkov. Tí môžu návštevníkom ponúknuť zaujímavé produkty, ktoré majú svoje kvality a nie sú dostupné vo veľkých reťazcoch.

záhrada výstava Jahrada 2015záhrada výstava Jahrada 2015Vďaka spolupráci so Slovenským zväzom včelárov sa na výstave JAHRADA opäť predstavia aj producenti medu a včelích produktov. Tento rok sa práve u nás v Trenčíne uskutoční aj Medzinárodná konferencia zlepšovateľov a vynálezcov vo včelárstve.

Spoločne s výstavou JAHRADA sa bude konať už piaty ročník výstavy potrieb pre seniorov SENIOR EXPO a tretí ročník výstavy zameranej na zdravý a harmonický spôsob života ZDRAVIE & HARMONIA, ktorá ponúkne prezentáciu najrozmanitejších výrobkov zdravej výživy ako sú bio šťavy, čaje, oleje, prírodné výživové a potravinové doplnky, ako aj raw koláče. Nebude chýbať ani prírodná kozmetika a produkty pre zdravé sedenie. Skúsení odborníci poradia v oblasti zdravia a alternatívneho liečenia. Výstava predstaví aj možnosti oddychu v kúpeľoch a ich účinok na naše zdravie.

Bližšie informácie o výstavách nájdete na www.expocenter.sk.

Facebook