Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

TEHOTNÁ: Predčasne narodené nemusia mať následky

25 jún Odoslal v Autori, Deti, Horáková Katarína, Materstvo, Rodičovstvo a výchova, Tehotenstvo, Zavarská Sabína, Zdravá výživa, Zdravie | Komentáre vypnuté na TEHOTNÁ: Predčasne narodené nemusia mať následky

Mnohé predčasne narodené deti majú oneskorený vývoj, problémy s dýchacím či srdcovo-cievnym systémom, trpia podváhou či psychickými problémami.  jej dôležitosti počas tehotenstva a po pôrode píše profesorka Katarína Horáková v knihe autoriek SABÍNY ZAVARSKEJ, YKY HRICKOVEJ a KATARÍNY HORÁKOVEJ: SOM TEHOTNÁ, ktorú si môžete kúpiť tu: http://www.zelenyjezko.sk/:

Následkom u predčasne narodených detí sa dá predísť

Kým dostatočné množstvo DHA v strave sa postará o celistvosť štruktúry a funkcie mozgu, fosfatidylserín (PS) je ďalšou dôležitou zložkou pri vývoji mozgu a je jednou z najkritickejších živín pre optdreamstime_xl_24583139imálne zdravie mozgu. Je to fosfolipid, ktorý je podstatnou zložkou membrán 100 miliárd mozgových buniek. Tieto nervové bunky sú najaktívnejšie bunky v celom našom tele. Ich membránové systémy prenášajú elektrické signály po celom mozgu, mieche až do končatín prostredníctvom troch miliónov ciest. A tieto elektrické signály vyžadujú stály prísun PS. Zvlášť sa osvedčil pri podávaní nadmerných psychických výkonoch alebo pri niektorých zdravotných stavoch, vrátane predčasne narodených detí.

Ako pôsobí fosfatidylserín?
* priaznivo pôsobí na pamäť a koncentráciu,
* pomáha zvýšiť psychickú výkonnosť,
* pozitívne ovplyvňuje náladu, zmierňuje pocit apatie,
* pomáha zlepšiť pozornosť a schopnosť učiť sa.

Niet nad osobné skúsenosti
Profesorka Katarína Horáková jednoznačne tvrdí: „Mám veľa osobných skúseností s užívaním fosfatidylserínu, ktorý významne zlepšil činnosť mozgu a mnohým mojim blízkym i vzdialeným známym pomohol bez ohľadu na vek.“

Príbeh pravnúčika
V tejto súvislosti pani Horáková uvádza príbeh svojho pravnúčika, ktorý sa predčasne narodil v siedmom mesiaci. Nik mu nepredpovedal budúcnosť s plnohodnotným životom:

„Na môj podnet jeho mamička od začiatku tehotenstva užívala krill olej, aby zabezpečila dostatočný prísun DHA svojmu babätku. Okrem štandardne používaného liečebného postupu som odporúčala rodičom, aby dávali svojmu synčekovi od narodenia po prepustení z pôrodnice po dvedreamstime_xl_13745055 kvapky krill olej a dve kvapky fosfatidylserínu (Fosfosercaps). So súhlasom ošetrujúcej lekárky som potom po troch mesiacoch, keď prešiel na umelú výživu odporúčala striedať obdeň krill olej s olejom zo žraločej pečene.
Keď dovŕšil pol roka, zdvojnásobili sme počet kvapiek olejov a asi po jeden a pol roku začal ich užívať striedavo po jednej kapsule denne.

Obdivovala som húževnatosť jeho rodičov a vytrvalosť, s akou sa snažili urobiť všetko možné i nemožné len preto, aby pomohli svojmu túžobne očakávanému bábätku. A oplatilo sa. V porovnaní s jeho rovnako postihnutými rovesníkmi, ktorí dodnes musia prekonávať rôzne zdravotné ťažkosti, Lucaskov mentálny i fyzický vývoj prebiehal normálne. Dokonca na základe výsledkov psychomotorických testov detská psychologička s prekvapením konštatovala, že dvojročný Lucasko najmenej o pol roka predbehol vývoj detí rovnakého veku narodené v normálnom termíne. Dnes je to prekrásny okatý tri a pol ročný usmievavý chlapček, veľmi komunikatívny, sršiaci energiou a nápadmi, radosť je byť v jeho spoločnosti.“

——————————————————————————

RADÍ KATARÍNA HORÁKOVÁ –  Z  knihy autoriek SABÍNY ZAVARSKEJ, YKY HRICKOVEJ a KATARÍNY HORÁKOVEJ: SOM TEHOTNÁ, ktorú si môžete kúpiť tu: http://www.zelenyjezko.sk/.

Facebook