Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Slovenská rarita

20 jún Odoslal v Horák Boris, Horák Miroslav, Horáková Katarína, O knihe, Zaujímavosti, Zdravie | Komentáre vypnuté na Slovenská rarita
Slovenská rarita
 

Rekordy vznikajú v rôznych odvetiach života, preto nie sú výnimkou ani vo svete kníh. Jednou zo slovenských rarít je skutočnosť, ktorú sme zaregistrovali vo vydavateľstve Plat4M Books. V roku 2012 prinieslo v priebehu štyroch mesiacov na trh knihy od matky, otca a syna.

Začiatkom júna 2012 vyšla kniha Detoxikácia organizmu – Kľúč k zdraviu – 6. rozšírené vydanie od známej slovenskej autorky kníh s tématikou zdravého životného štýlu Kataríny Horákovej. Kniha sa hneď stala predmetom záujmu širokej čitateľskej verejnosti. Autorka knihu rozšírila o takmer 50 strán a doplnila jej nesmierne úspešných päť predchádzajúcich vydaní o mnoho zaujímavých údajov. Tie vznikli na popud čitateľov, ktorí sa s autorkou kontaktovali priamo alebo cez jej blog.

Koncom apríla 2012 uviedlo vydavateľstvo Plat4M Books publikáciu Vražda z pomsty od Miroslava Horáka. Detektívky a kriminálne príbehy patria v súčasnosti k najvyhľadávanejším knižným žánrom. Skúsený autor stoviek poviedok a príbehov napísal zbierku 19 prípadov, kde dvaja kriminalisti riešia vraždy rôzneho typu. Ide o súbor krátkych detektívnych príbehov, ktoré sa odohrávajú v mestskom i vidieckom prostredí. Príbehy vo svojom obsahu pri všetkých prípadoch vzájomne spája rovnaká dvojica kriminalistov kapitán Drozd a poručík Fialka. Riešia, dedukujú, no v závere vždy prípad vyriešia v prospech spravodlivosti. Miroslav Horák je manžel Kataríny Horákovej.

V polovici februára 2012 vyšla pred 100. výročím katastrofy britského superparníka kniha Titanic: Pýcha a skaza od Borisa Horáka. Autor krok po kroku v tejto publikácii podrobne opisuje posledných 160 minút najväčšieho námorného nešťastia celej histórie a osudy pasažierov dovtedy najdokonalejšej lode. Zachytáva doteraz len málo známe okolnosti potopenia obrovského zaoceánskeho parníka. Boris Horák je syn Kataríny a Miroslava Horáka.

Nepochybne teda ide o raritu, ktorá nemá vo svete obdobu.

Facebook