Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Balkón oproti

24 jún Odoslal v Pre ženy, Príbehy, osudy, priznania, detektívky | Komentáre vypnuté na Balkón oproti
Balkón oproti
 

Jarka, 39 rokov, vie, že zrada dlho bolí

Janu práca v luxusnej parfumérii veľmi bavila. Uvedomovala si, že vzhľadom na to, že nemá ani maturitu, má celkom peknú prácu. Denne sa stretávala so zaujímavými ľuďmi, s mnohými z nich prehodila len pár slov, ale viaceré zákazníčky v nej našli aj dôvernú priateľku, a preto si vypočula denne aj množstvo zážitkov. Dni jej takto ubiehali veľmi rýchlo. Okrem práce Janu bavil aj aerobic. Dvakrát do týždňa s radosťou chodievala do telocvične. Hudba a pohyb jej dávali novú energiu. Už päť rokov každý utorok a štvrtok sa na dve hodiny stratila z domu.

Stres hádka zvadaRaz však tento stereotyp prerušila. Mala pocit, že na ňu niečo lezie, pobolievala ju hlava, a tak namiesto do telocvične zamierila domov. Otvorila prázdny byt. Už si zvykla na to, že odkedy sa Jozef stal riaditeľom podniku, neobjavoval sa doma pred siedmou hodinou večer. Mala naplánované zaliezť do horúcej vody vo vani. Predtým však ešte zamierila na balkón. Vysedávanie na balkóne ju veľmi nebavilo. Bola odjakživa vitálny typ, ktorý stále športoval a niekde pobehoval, ale dnes si len tak sadla a zahľadela sa na paneláky na sídlisku.

Poriadne nudný pohľad, pomyslela si po tom, čo jej oči začali blúdiť po nezáživných budovách navôkol. Zrazu spozornela. Zahľadela sa na balkón oproti. V diaľke uvidela dve postavy v objatí, ktoré sa náruživo bozkávali. Usmiala sa a spomenula si na časy, keď sa aj ona rada takto bozkávala. Lenže všetko sa zmenilo. Jozef, ktorý bol od nej o desať rokov starší, jej vždy  tvrdil, že bozkávanie k jeho veku už nepatrí. Jana sa s tým zmierila a prestala snívať o nežnôstkach. Už sa chcela postaviť a odísť do kúpeľne, keď ju niečo veľmi zaujalo. Zbystrila zrak, sústredene sa zahľadela na tvár muža: Jozef! Bol to jej Jozef! Srdce jej začalo prudko biť, pred očami sa jej zahmlilo. Mala pocit, že nedýcha! Nohy jej oťaželi a v tej chvíli bola naozaj rada, že sedí… Hm, takže Jozef takto pracuje?

V stredu na balkóne nevidela nikoho. Bola zvedavá na štvrtok, keď mávala hodiny aerobicu, či tam Jozef zase bude. Bola presvedčená, že tam chodil predovšetkým v utorok a vo štvrtok, keď ona bola dve hodiny na aerobicu a on mal stopercentnú istotu, že ho Jana nebude nikde hľadať a nebude nič potrebovať.

Mala pravdu. Vo štvrtok sa obrázok z utorka zopakoval. Janu najviac prekvapilo to, že žena, s ktorou Jozefa videla, bola od nej viditeľne staršia a mala pocit, že je to dokonca zákazníčka z obchodu, ktorá dokáže dosť peňazí míňať na parfumy. Ťažko sa zmierovala so skutočnosťou, že ju Jozef podvádza.

Dni plynuli… Jana si nevedela predstaviť, ako povie Jozefovi, že o všetkom vie. Nenápadne sledovala jeho správanie sa a všetko ju utvrdzovalo v tom, že tú ženu miluje. Bola z toho poriadne prekvapená a nechcela ani len pomyslieť na to, ako sa to skončí. Jana práve vykladala nový tovar, keď do parfumérie vošla staršia dáma. Hneď vedela, že je to ona, manželova milenka. Pani sa hneď pristavila pri novom tovare. Zapáčila sa jej pánska vôňa Hugo Boss.
„Mohli by ste mi ju do zajtra odložiť? Zastavím sa po ňu popoludní okolo tretej.“
Jana rýchlo schovala vôňu do skladu. Bolo jej úplne jasné, že dáma ju chce kúpiť Jozefovi k narodeninám.

Dostala nápad. Zobrala kúsok papiera, na ktorý napísala:
Milý Jozef! Vidím, že máš bozkávanie, o ktorom tvrdíš, že už nepatrí k staršiemu veku celkom rád a videla som, že Ti to aj celkom ide. Netušila som však, že sa Ti páčia staršie ženy.
Príď si po veci!
Jana.

Papierik s odkazom vložila do škatuľky od parfumu a starostlivo ju zabalila. Na ďalší deň si Jozefova milenka prišla po parfum.

Nasledujúce dni mali rýchly spád. Jozef sa ku všetkému priznal, nič neskrýval. Ale na počudovanie vôbec nechcel od Jany odísť. Od tejto epizódy sa jej drží ako kliešť. Znovu sa snaží získať si jej srdce. Jana si musí po desiatich rokoch manželstva zvykať na to, že manžel chodí autom po ňu do práce, vodí ju na večere do reštaurácií, objavuje sa čoraz skôr z práce doma…

Jana nebola na takéto rozmaznávanie nikdy zvyknutá a niekedy si pripadá ako z iného sveta. Lichotí jej to, vychutnáva si to. Ale jej srdce je stále smutné. Nedokáže tak rýchlo odpustiť. Bude potrebovať ešte veľa času na to, aby dokázala Jozefa znovu skutočne milovať. Ak sa jej to po takej ťažkej zrade vôbec podarí.

Aj vy máte napísané podobné príbehy zo života?
A ešte nikde ste ich neuverejnili?
Napíšte nám na adresu books@plat4m.sk.
Najlepšie príbehy zaradíme do plánovanej publikácie príbehov.
Iné príbehy nájdete TU

Facebook