Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Menší Apple iPad možno príde v treťom kvartáli

17 apr Odoslal v eBooky, tablety, distribúcia kníh, Zaujímavosti | Komentáre vypnuté na Menší Apple iPad možno príde v treťom kvartáli
Menší Apple iPad možno príde v treťom kvartáli
 

Ďalší iPad z dielne kalifornskej firmy Apple by podľa najnovších správ mohol prísť v treťom kvartáli tohto roka. V tomto období sa tiež očakáva príchod tabletov s operačným systémom Windows 8.

Tentoraz však nepôjde o „plnohodnotný“ iPad, ale jeho menšiu verziu známu ako iPad mini. Okrem iného má ponúknuť zobrazovaciu jednotku s uhlopriečkou 7,85 palcov a natívnym rozlíšením 1 024 x 768 obrazových bodov.

Doterajšie špekulácie spomínajú cenové rozpätie medzi 249 až 299 dolármi. iPad Mini by mali už tradične vyrábať Foxconn a Pegatron a pri jeho štarte by malo byť okamžite k dispozícii šesť miliónov kusov.

Príchod menšieho iPadu je témou minimálne posledných mesiacov. Oficiálne vyhlásenia však naďalej chýbajú. Z pohľadu súboja na trhu by mal príchod menšieho (a lacnejšieho) iPadu svoju logiku najmä kvôli tomu, že na trhu sa stále viac presadzujú lacné tablety s Androidom a do boja sa chystá vstúpiť aj Google. Na druhej strane, samotný Steve Jobs sa nechal počuť, že tablety s menšou uhlopriečkou ako 10 palcov nepovažuje za plnohodnotné.

Facebook