Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Čo otriaslo svetom: Zostalo ešte mnoho nezodpovedaných otázok

11 sep Odoslal v Horák Boris, Príbehy, osudy, priznania, detektívky, Zaujímavosti | Komentáre vypnuté na Čo otriaslo svetom: Zostalo ešte mnoho nezodpovedaných otázok
Čo otriaslo svetom: Zostalo ešte mnoho nezodpovedaných otázok
 
Roky po teroristických útokoch na dvojičky WTC v New Yorku je stále mnoho nejasností okolo tejto udalosti. Viacerí odborníci tvrdia, že oficiálna verzia má jediný problém – nie je pravdivá. Kde je teda pravda?

Ozrejmime si tvrdenia tých, ktorí spochybňujú oficiálnu verziu. Pozrime sa na fakty, o ktoré sa opierajú a dokazujú, že celú udalosť plánovala a vykonala americká vláda s jej službami.

Usvedčujúca nezrovnalosť
Pre začiatok predpokladajme, že oficiálna verzia je v podstate pravdivá – 19 Arabov unieslo štyri lietadlá a narazili s tromi do budov a jedným na lúku. Toto sa však nikdy neprihodilo, ale ak by to bola pravda, iba to dokazuje, že vláda o tom musela byť dopredu informovaná a vedome umožnila, aby sa to prihodilo.

Usvedčujúca nezrovnalosť je skutočnosť, že USAF sa nezmohli na jedinú stíhačku, ktorá by zadržala niektoré z unesených lietadiel. Každé z lietadiel mohli kontaktovať stíhačkami kdekoľvek, skôr ako sa priblížili k cieľom. To, že nedošlo k vyslaniu stíhačiek, sa dá vysvetliť iba ako celonárodné systematické pozastavenie rutinných postupov vzdušnej obrany. Podľa pravidiel platí, že ak sa lietadlo odchýli od svojej letovej dráhy a neodpovedá na príkazy alebo nekomunikuje, je automaticky vyhlásený poplach. Jednoducho aj preto, že ohrozuje ďalšie lietadlá.

Po vyhlásení pohotovosti štartujú okamžite bojové stíhačky, ktoré prinútia lietadlo, aby sa vrátilo na správnu letovú dráhu. Ak pilot nespolupracuje použijú donucovacie prostriedky a za mimoriadnych podmienok môžu lietadlo i zostreliť. Tieto procesy sú v USA absolútne rutinné a v roku 2001 sa do 11. septembra v priemere udiali skoro dvakrát týždenne. K žiadnemu štartu stíhačiek však pred zasiahnutím Pentagonu nedošlo.

Najlepším príkladom je útok na Pentagon. Dve lietadlá už narazili do budov WTC o 9:03 h a toto lietadlo malo ešte letieť 42 minút, samozrejme, smerom na Washington, ktorý má najsilnejšiu protivzdušnú obranu v USA. Iba 16 kilometrov od Pentagonu je vojenská letecká základňa Andrews s dvoma letkami stíhačiek v neustálej pohotovosti z jediného dôvodu – zaistenie bezpečnosti Bieleho domu a Kapitolu. Dokonca americké bezpečnostné služby desiatky rokov riešili možnosť situácie, keď unesené lietadlo uskutoční sebevražedný náraz do Bieleho domu.

Klamstvo na klamstvo
Útoky v New Yorku potvrdili, že už nešlo o nepredvídanú udalosť. Boli dostatočným varovaním pred útokom na Pentagon. Prečo teda nechali svoje vzdušné sily na zemi? V rozpore so všetkými štandardnými operačnými postupmi? NORAD (Severoamerické veliteľstvo obrany vzdušného priestoru) náhle po týždni zmenilo svoje vyhlásenie a oznámilo, že stíhačky vyštartovali z 210 kilometrov vzdialenej základne Langley, ale nedoleteli načas. To je však tiež nezmysel, pretože stíhačky dokážu letieť rýchlosťou 1 900 km/h. Teda za minútu 32 kilometrov, na mieste by boli za necelých sedem minút!

Zatiaľ čo protivzdušná obrana spí, dvaja predstavitelia s najvyššou zodpovednosťou za obranu USA prezident George Bush a generál Richard Mayers sa správajú prinajmenšom divne. Mayers mal stretnutie so senátorom Maxom Clelandom, keď obdržal správu o prvom útoku na WTC. Neprerušil ho, ani po útoku na druhý mrakodrap, ba dokonca ani po náraze lietadla do Pentagonu! Bush bol v tom čase na Floride, kde sa nechal filmovať pri návšteve základnej školy. Pritom už pred príchodom do školy vedel o prvom útoku. O 9:05 h počúval dievčatko, ktoré čítalo o svojej kozičke a šéf jeho doprovodu Andrew Card mu pošepkal správu, že druhé lietadlo narazilo do WTC a je tu útok na Ameriku. Bush prikývol a stále počúval deti – ešte ďalších 25 minút sa bavil a žartoval so žiakmi. Reportéra, ktorý sa prezidenta chcel opýtať na situáciu, Bush napomenul, že teraz nie je vhodná chvíľa.

O 9:30 h, zatiaľ čo Boeing AA 77 mieri nerušene na hlavné mesto, Bush ukončil návštevu triedy, no stále neprejavil najmenší záujem urobiť niečo, čo by zmenšilo ohrozenie. Zo školy odišiel presne vtedy, keď lietadlo zasiahlo Pentagon. Neskôr, aby predišiel odhaleniu, že išiel do školy, hoci o udalostiach už vedel, Bush klamal o svojej činnosti toho rána a vyhlásil, že už bol v škole, keď sa uskutočnil prvý útok. Dokonca tvrdil, že prvý náraz videl naživo v televízii v škole a myslel si, že došlo k nehode. To je taktiež klamstvo, pretože prvý náraz nebol nikdy naživo vysielaný.

Krátko po útokoch informovali americké televízie, že vyšetrovatelia objavili mimoriadne veľké vnútorné obchody s akciami leteckých spoločností pár dní pred útokmi – čo znamenalo, že teroristi zarobili na tom, že o nich vedeli dopredu. Náhle však tieto správy z médií zmizli. Vyšetrovacie orgány by mohli jednoducho zistiť, kto sa podieľal na týchto obchodoch, ale ani po viac ako troch rokoch žiadne vyšetrovanie neprebehlo, nič sa nezistilo a v médiách i vo vláde vládne hrobové ticho.

Vinník sa našiel
Hoci vláda vyhlasovala, že prekvapenie jej vyrazilo dych, nemala už v priebehu niekoľkých hodín najmenší problém odhaliť hlavného organizátora – Usámu bin-Ládina – a hneď hroziť inváziou do Afganistanu. Zabudli iba pripomenúť, že plány na napadnutie Afganistanu boli vypracované už v júni 2001 a špecifický operačný plán mal Bush na stole 9. septembra.

Rozšírený mýtus je, že bin-Ládin sa prihlásil k zodpovednosti za útoky. Toto prosto nie je pravda. Dôrazne poprel akúkoľvek účasť a podľa niekoľkých zdrojov prehlásil útoky za neislamské. Povesť o jeho priznaní je založená na videonahrávke, ktorú vytvoril Pentagon, kde sa má smiať na tým, koľko nevinných ľudí zahynulo.

Americká armáda nahrávku prosto „našla“ v Afganistane.

11. september 2001 – čo pozná verejnosť

Boeing 767 American Airlines – na palube mal 92 osôb – spoj z Bostonu do Los Angeles. Do severnej veže WTC v New Yorku narazil o 8:46. Päť únoscov – pilot Egypťan Muhammad Atta.
Boeing 767 United Airlines – na palube 65 osôb – spoj z Bostonu do Los Angeles. Do južnej veže WTC narazil o 9:03. Päť únoscov – pilot Marván Šihhí.
Boeing 757 American Airlines – na palube 64 osôb – spoj z Washingtonu do Los Angeles. O 9:43 narazil do Pentagonu. Päť únoscov – pilot Haní Handžúr.
Boeing 757 United Airlines – na palube 44 osôb – spoj z Newarku do San Franciska. O 10:10 havaroval v Pennsylvánii. Štyria únoscovia, pilotoval Libanonec Zijád Sámir Džarráh.

Otázky, ku ktorým dodnes chýbajú odpovede
• 
Pri obratoch lietadiel s malým polomerom dochádza k obrovskému preťaženiu a odstredivá sila spôsobí bezvedomie posádky. Samovražedný pilot by teda musel mať pri takýchto manévroch špeciálny pretlakový skafander, aký majú bojoví letci.
• Nezávislí odborníci tvrdia, že lietadlá museli byť navigované diaľkovým bezpilotným systémom napojeným na transpondéry lietadiel bez možnosti ovplyvnenia letu posádkou.
• Požiar leteckého benzínu a ani obsah kancelárií nemohol spôsobiť roztavenie ocele. Ako je možné, že roztavený kov vytekal z WTC pred jeho pádom a v jeho troskách našli doslova jazerá roztaveného kovu?
• Pád WTC mal logicky prebehnúť tak, že by dolu na zemi ostala celá hromada poschodí uložených jeden na druhom. Na vrchu tejto kopy by musela byť relatívne neporušená asi 30-poschodová vrchná časť veže. V priestore nultého poschodia však nič také nebolo. Boli tam len relatívne malé kusy trosiek, zvyšky oceľových nosníkov a prach z rozdrveného betónu.
• Čo rozdrvilo všetok betón vo WTC na prach?
• Ako mohli podlažia nad zónou nárazu padať dolu cez túto obrovskú nepoškodenú masu oceľovo-betónovej hmoty rýchlosťou voľného pádu ?

Článok vyšiel v časopise Moderná žena.
Autor článku: Boris Horák 

Facebook