Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Ako sa po japonsky hláskuje „zdravie“?

03 dec Odoslal v Horáková Katarína, Radíme si navzájom, Zaujímavosti, Zdravie | Komentáre vypnuté na Ako sa po japonsky hláskuje „zdravie“?
Ako sa po japonsky hláskuje „zdravie“?
 

C-h-l-o-r-e-l-l-a

Počas svojej profesionálnej klinickej kariéry ako klinický dietológ sa Dr. Bernard Jensen, Ph.D., venoval štúdiu, hľadaniu a využitiu čistých prírodných potravín na zachovanie zdravia a dlhého spokojného života.

 Tisíce pacientov z celého sveta vyhľadalo jeho pomoc a liečil ich vyše 40 rokov vo svojich ozdravovniach v Altadene a Escondido v Kalifornii, USA. Pri hľadaní tajov dlhovekosti a zdravia precestoval extenzívne 55 krajín vrátane Ruska, Číny, Peru, Indie, Taiwanu, Pakistanu, Rumunska a Malajzie, kde sa stretol s najstaršími a najzdravšími ľuďmi našej planéty. Od nich sa dozvedel, že kľúč k dlhému zdravému životu sa nenachádza vo vitamínových fľaštičkách alebo na poličkách v lekárňach. Spôsob života starých ľudí ho presvedčil, že kombinácia – prírodné potraviny, mierumilovná povaha, každodenné cvičenie, dostatok odpočinku a stála túžba slúžiť a pomôcť druhým, bol základ seriózneho pátrania na odhalenie podstaty dlhého a zdravého života.

Na základe získaných poznatkov a skúseností vypracoval „Program pre zachovanie zdravia“, ktorý sa preslávil po celom svete. Je autorom mnohých u čitateľov obľúbených kníh. Skúsenosti z ciest po Oriente, ako aj vlastné výskumy sústredil predovšetkým na jednobunkovú zelenú jedlú riasu chlorellu. Jensen dospel k záveru, že neexistuje žiadny iný výživový doplnok, ktorý by priťahoval toľko pozornosti vedcov mnohých krajín sveta v tak krátkom období. Jej mnohoraké zdraviu prospešné vlastnosti skúmali a verifi kovali vedci z mnohých krajín (Holandsko, Nemecko, Japonsko, Rusko, USA, Čína, Izrael, Anglicko, Česko). Svoje poznatky a obdiv k tejto riase spísal v knihe „Chlorella, šperk ďalekého východu“. Potravinová riasa podľa neho je ideálna pre svet, ktorému chýbajú živiny. Vo svojej knihe medzi iným uvádza: – Zistil som, že Japonsko je miesto, kde môžem odhaliť všetko, čo sa urobilo doteraz s chlorellou. Ostrovný národ, závislý na mori ako zdroji potravy, Japonsko, pochopilo, aký potenciál v sebe skrýva chlorella a predurčili jej neskorší rozvoj. Iné krajiny poznali tiež chlorellu, ale Japonci z nej urobili niečo prekrásne. Nie je prekvapujúce, že boli jediní, ktorí vyvinuli tak hodnotný a vysoko koncentrovaný výživový doplnok ako je chlorella, ako aj tekutý derivát, ktorý sa nazýva Chlorella Growth Factor (CGF). Rovnako nie je prekvapením, že Japonci s takou dômyselnosťou vytvorili vyššiu výživovú hodnotu ich potravinových produktov pridaním chlorelly do rezancov, chlebov, polievok, cestovín, pečiva, jogurtu a iných potravín. Chlorella, ktorú Japonci tiež nazývajú „koncentrované slnečné svetlo“, je najvýznamnejší jedinečný samostatný výživový doplnok, aký poznám, budujúci zdravé telo a zabraňujúci chorobám.

Článok sme prevzali z publikácie Katarína Horáková: Varovné signály tela – Srdce a cievy v ohrození, Plat4M Books, 2011

Facebook