Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Vianoce z mrazničky

05 dec Odoslal v Pre ženy, Radíme si navzájom, Recepty, testy | Komentáre vypnuté na Vianoce z mrazničky
Vianoce z mrazničky
 

Aj vy patríte k tým šťastlivcom, ktorí každý rok dumajú o tom, ako si vianočné prípravy uľahčiť a zjednodušiť do takej miery, aby na Štedrý deň a počas sviatkov nebol stres?

Možno sa to predsa len dá. Niektoré veci si totiž možno pripraviť vopred a nenechávať to až na poslednú chvíľu. V tomto prípade výborne poslúži mraznička.

Kapor už neodmysliteľne patrí k štedrovečernému menu. Nikde však nie je napísané, že ho musíme kupovať v najväčšom strese, tesne pred Štedrým dňom. Kúpte si ho v pohode aj dva týždne dopredu, pekne očistite, upravte na porcie, zabaľte do špeciálnych škatúľ alebo do mikroténovej fólie a uložte do mrazničky. Na Štedrý deň ráno už stačí iba vytiahnuť, nechať rozmraziť, obaliť a vypražiť – to sa musí urobiť čerstvé. Samozrejme, rybu nezabudnite osoliť.Tip: Ak chcete mať rybu pripravenú úplne delikátne, môžete si porcie osoliť a pokvapkať citrónovou šťavou ešte pred zamrazením.

Koláče ako čerstvé – tak také sú úplne najlepšie. Nemôžeme však všetko urobiť rovno na Štedrý deň, ani deň vopred, pretože tých prác, ktoré musíme stihnúť na poslednú chvíľu, je veľmi veľa.  Aj chutný čokoládový, medovníkový, či iný koláčik si možno upiecť vopred – úplne v pohodičke, potom nakrájať na porcie a nechať zamraziť. Na Štedrý deň (alebo kedykoľvek počas sviatkov) môžete podávať koláčiky ako čerstvo upečené!

Článok sme prevzali z portálu www.woman.sk.

Facebook