Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Knihu krstila Alica z Paneláku

29 jan Odoslal v eBooky, tablety, distribúcia kníh, O knihe, Pre ženy, Príbehy, osudy, priznania, detektívky, Zaujímavosti | Komentáre vypnuté na Knihu krstila Alica z Paneláku
Knihu krstila Alica z Paneláku
 

V pondelok podvečer 28. januára 2013 sa v predajni Panta Rhei na Poštovej ulici v Bratislave uskutočnil krst našej knižnej novinky Hriešne spovede od Janky Vančovej. Publikáciu krstila herečka Zuzana Vačková, alias Alica Rybáriková z obľúbeného televízneho seriálu Panelák.

Na prvé poschodie modernej predajne kníhkupectva Panta Rhei v strede mesta medzi Tatracentrom a Obchodnou ulicou tesne pred 17. hodinou prichádzajú pozvaní účastníci. Sadajú si na stoličky medzi množstvo vystavených knižiek. Onedlho sa tu začne krst knižnej novinky Hriešne spovede, ktorej autorkou je Janka Vančová.

Krstná mama

Známa novinárka si na krst svojej knižky do úlohy krstnej mamy vybrala sympatickú slovenskú herečku Zuzanu Vačkovú. Momentálne svoju popularitu rozširuje ako Alica v televíznom seriáli Panelák. Alica Rybáriková je tam energická žena, ktorá nemá problém povedať, čo si myslí. Optimizmus nestratila ani po zistení, že má rakovinu a ani keď jej počas liečby chemoterapiou začali vypadávať vlasy. S ostatnými „kočenami“ sa rozhodla začať nový život. Opustili vyčerpávajúcu prácu psychologičiek a založili si eventovú agentúru. Tá sa však nerozbehla podľa ich predstáv a tak sa vrátili na pôvodné miesto psychologičiek. Na svoje miesto šéfa sa dokonca vrátil aj Egon a tak je štvorica opäť pohromade. Alica mala niekoľko manželov a ešte viac mužov, s ktorými si užila niekedy aj v deň  jej svadby. V Paneláku sa zaplietla s Dušanom Jančom a o vzťah sa pokúsila s doktorom Filipom Malým. Neúspechom sa skončil aj pokus o umelé oplodnenie, čím sa nenaplnil jej sen mať dieťa. Energia a dobrá nálada ju napriek tomu neopustila a doteraz patrí medzi najživšie postavy v Paneláku. Spestrením je, že Egon naplnil jej literárne sny a vydal jej knihu. Knihu, ktorá je plná šteklivých erotických situácií.

Samotný krst začal vyjadrením riaditeľa vydavateľstva Plat4M Books Borisa Horáka o dôvodoch prečo jeho vydavateľstvo knihu uviedlo na trh. Prezradil, že to bol jeho dlhoročný plán, ktorý sa akosi v minulosti nikdy nepodarilo naplniť, hoci to vtedy bolo omnoho jednoduchšie. Myšlienka vznikla začiatkom októbra 2012 pri stretnutí v útulnej kaviarni. Slovo dalo slovo a kniha bola za pár týždňov na svete. Na trh sa dostala koncom novembra a predvianočné predaje ukázali, že sa jej bude môcť celkom slušne dariť.

O veľmi vtipnú časť večera sa postaral moderátor krstu Dado Nagy, ktorý spovedal autorku elegantne poskladanými dvojzmyselnými otázkami, čo poriadne rozveselilo celé publikum v priestoroch kníhkupectva. Pýtal sa najmä na to, aby autorka zverejnila, ktoré príbehy sú jej vlastnými zážitkami. Janka Vančová dokázala odolať šikovným otázkami Dada Nagya, čo vytváralo rôzne vtipné dvojzmyselné vyjadrenia, ktoré poriadne rozosmiali hostí.

Spestrením večera boli vstupy krstnej mamy Zuzany Vačkovej. Nielen, že vtipne kontrovala humorným poznámkam moderujúceho Dada Nagya, ale aj prečítala výňatky z troch príbehov Hriešnych spovedí. Všetky tri si môžete pozrieť tu:

Kto je Janka Vančová
Narodila sa, vyštudovala a žije v Bratislave. Už počas štúdia na FFUK aktívne spolupracovala s rôznymi redakciami a popri tom dlhoročne aj s redakciou časopisu Rodina, kde sa neskôr zamestnala ako redaktorka. Osud to však v podobe zaujímavej ponuky zariadil inak, a tak niekoľko nasledujúcich rokov pracovala ako redaktorka a zástupkyňa šéfredaktora v mesačníku Ženský magazín a neskôr aj ako šéfredaktorka mesačníka Moderná žena. V súčasnosti je šéfredaktorkou internetového portálu www.woman.sk. Napriek tomu, že písaniu sa venuje prakticky po celý život a v tejto oblasti rozhodne nie je žiadnym nováčikom, Hriešne spovede sú jej knižným debutom. Jednoducho na ne celkom prirodzene dozrel čas…

Facebook