Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Ako zvýrazniť krásu kučeravých vlasov?

05 feb Odoslal v Kozmetika, krása, Pre ženy, Radíme si navzájom, Zaujímavosti | Komentáre vypnuté na Ako zvýrazniť krásu kučeravých vlasov?
Ako zvýrazniť krásu kučeravých vlasov?
 

Kučeravé vlasy sú opäť v trende. Pripravili sme tu preto niekoľko rád pre ženy s prirodzenými kučeravými vlasmi, ale aj pre tie, ktoré si svoju vlasovú ozdobu zmenili z rovných na vlasy s krásnymi kučerami.

Je všeobecne známe, že prirodzene kučeravé vlasy sú poréznejšie a suchšie ako normálne vlasy. Maska by preto mala byť absolútnou samozrejmosťou po každom umytí. Občas nezaškodí, ak použijete aj sérum. Na trhu s vlasovými prípravkami je dnes ozaj dostatok rôznych stylingových prípravkov pre kučeravé vlasy. Medzi inými i neoplachovacie krémy pre kučeravé vlasy.

Občas umyť kondicionérom
Niektorým majiteľkám kučeravých vlasov sa osvedčuje, keď si občas vlasy namiesto šampónu umývajú kondicionérom. Aj ten obsahuje malé množstvo čistiacich látok, postačujúce na čistenie a výsledok je výborný.

Rozčesávať len za mokra
Krepovité kučeravé vlasy si rozčesávajte jedine za mokra, v čase, keď máte nanesený kondicionér. Po vysušení ich radšej už nečešte, ale upravujte iba prstami.

Poškodené a zrednuté vlasy
Faktom je – čo je súčasne až iróniou – mnoho žien s kučeravými vlasmi používa žehličku,  ktorou si prekrásne kučery narovnáva. Ak to však preženú a úkon vykonávajú príliš často, ohrozujú svoje vlasy a neraz i aj poriadne poškodia. Známe sú i prípady, kde pravidelné žehlenie vlasov spôsobilo ich neodvratné zrednutie.

Rady od odborníkov
Odborníci odporúčajú časté zastrihávanie vlasových koncov. S dôverou sa môžete obrátiť na kaderníkov – stylistov napríklad v Hair Studio, kaderníctvo Bratislava. Vieme odstrániť z vašich vlasov práve tú časť, ktorá ruší účes a je poškodená. Radi vám pri tej príležitosti poskytneme i ďalšie praktické rady pri starostlivosti o vaše kučery.

Iba kozmetika pre kučeravé vlasy
Je až zarážajúce, že mnohí si ani neuvedomujú aké sú kučeravé vlasy veľmi špecifické. A to najmä tým, že sa v žiadnom prípade neodporúča ošetrovať ich inou ako kozmetikou určenou pre tento typ vlasov.

Striedme umývanie vlasov
Kozmetológovia a iní odborníci na vlasy zdôrazňujú striedme umývanie vlasov. Dôvod je jednoduchý, aby nedošlo k zničeniu prirodzeného tuku pokožky na hlave, ktorý práve napomáha udržať krásu kučier. Umývanie sa neodporúča častejšie ako trikrát týždenne. Ďalej odborníci zdôrazňujú, aby si na vlasy po každom ich umytí nanášali kondicionér, odporúčajú ďalej aj vyživujúce mlieko na vlasy alebo neoplachovateľné krémy pre kučeravé vlasy.

Voda a balzam
Pre kučeravé vlasy odborníci odporúčajú umývanie hlavy vlažnou vodou, kaderníci balzam aplikujú až od polovice vlasov smerom ku končekom, v prípade, že vaše vlasy sú veľmi vysušené, vmasírujte si balzam už od korienkov.

A rada na záver
Neodporúča sa, aby ste zaspali s mokrými vlasmi, na druhý deň si s nimi iba veľmi ťažko poradíte.

Facebook