Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

O najbizarnejší titul roka

09 mar Odoslal v eBooky, tablety, distribúcia kníh, O knihe, Zaujímavosti | Komentáre vypnuté na O najbizarnejší titul roka
O najbizarnejší titul roka
 

O cenu Diagram Prize, ktorou sa každý rok odmeňuje kniha s najbizarnejším názvom, zabojuje aj titul Ako čajové prikrývky zmenili svet a Holubníky Severnej Ameriky.

Kto si cenu odnesie tento rok? Bude to 160-stranová „How Tea Cosies Changed the World“ (Ako čajové prikrývky zmenili svet), ktorá je pokračovaním titulov „Divoké čajové prikrývky“ a „Skutočne divoké čajové prikrývky“? Konkurencia je silná.

Tento rok boli na cenu Diagram Prize nominované i také skvosty ako „God’s Doodle: The Life and Times of the Penis“ (Božia virguľa: Život a história penisu) či užitočná príručka „How to Sharpen Pencils“ (Ako zastrúhať ceruzky), ktorá čitateľa zasvätí do tajov tohto inak prehliadaného umenia.

Históriu prikrývok a penisov dopĺňa ešte štúdia „Was Hitler Ill?“ (Bol Hitler chorý?) profesora medicíny Hansa-Joachima Neumanna a historika Henrika Eberleho, ktorá sa zaoberá otázkou, či bol Hitler zodpovedný za svoje zločiny.

Medzi ďalšími nominantmi, ktorých je tento rok šesť sa nachádza i novinka lovca víl a škriatkov Reginalda Bakeleyho s názvom „Goblinproofing One’s Chicken Coop“ (Ako zabezpečiť kurník proti goblinom).

Pre čitateľov bažiacich po estetickom zážitku zas vyšla v uplynulom roku kniha fotografií „Lofts of North America: Pigeon Lofts“ (Povaly Severnej Ameriky: Holubníky).

Vydavatelia a kníhkupci sú si vedomí, že názov knihy zohráva v predajnosti nezanedbateľnú úlohu. Práve tie najtvorivejšie sa dostávajú na každoročný zoznam nominantov ceny Diagram Prize, vďaka ktorej sa tak napríklad dodnes predalo vyše milión kusov Stručnej histórie traktorov v Ukrajine, čo je jeden z predošlých víťazných titulov.

Článok sme prevzali z blogu Gorila.sk.

Facebook