Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Predstavujeme: Pochúťky a misy z hydiny

17 apr Odoslal v eBooky, tablety, distribúcia kníh, Janata František, O knihe, Pre ženy, Radíme si navzájom | Komentáre vypnuté na Predstavujeme: Pochúťky a misy z hydiny
Predstavujeme: Pochúťky a misy z hydiny
 

Ako prvá v tomto roku prichádza z dielne nášho vydavateľstva Plat4M Books na slovenský trh prvá z avizovaných šiestich kníh z pera slovenskej kulinárskej ikony No. 1. Františka Janatu – Pochúťky a misy z hydiny.

František JanataV príhovore tejto knižky vydavateľ a autor snímok Boris Horák hovorí:

V rukách držíte prvú knižku z plánovanej série šiestich publikácií s kuchárskou tematikou od najvýznamnejšej osobnosti slovenského kulinárskeho sveta Františka Janatu. Dlhoročného prezidenta Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov som pred časom požiadal pripraviť praktickú kuchárku, ktorá bude zbierkou nápadov chutných receptov pre rôzne rodinné, spoločenské a iné významné príležitosti.

František Janata varil v najvýznamnejších hoteloch v celej Európe a u nás ho poznajú stovky a stovky spokojných zákazníkov, ktorí doslova chodili tam, kde práve on pôsobil ako šéfkuchár. Popri tom, že je známy ako úžasný praktik pri varení, veľkú prácu urobil aj na poli diplomatickom. Vďaka svojím skúsenostiam a schopnostiam a obrovskému kúzlu osobnosti vytvoril pre Slovensko prominentné postavenie aj v najvýznamnejšej celosvetovej asociácii kuchárov a cukrárov WACS. A tá mu vyjadrila svoje uznanie a obdiv tým, že ho ocenila svojím najvýznamnejším ocenením, ktoré má vo svete iba 81 najväčších kulinárskych stálic.

Požiadal som ho, aby vybral recepty, s ktorými žal najväčšie úspechy. Ale nielen v súťažiach, ale predovšetkým vo svojej ponuke v reštauráciách a hotelových jedálňach. Zostavil pre túto prvú knihu z jeho produkcie receptár svojich najúspešnejších receptov z hydiny. Takmer päťdesiat chutných a atraktívnych jedál z kuracieho, kačacieho a morčacieho mäsa je predpokladom kuchárskeho úspechu pre každú mladú i skúsenejšiu gazdinku. Je to výber receptov, ktoré dokážeme uvariť na domácom sporáku zo surovín dostupných na našom trhu.

Majster kuchár František Janata túto knihu doplnil aj o postup pri vykosťovaní kuraťa či kačky (na dvojstránke nájdeme aj adresu na internete, kde sú oba postupy natočené kamerou), predstavuje lahôdkové misy a paštéty či informácie o cesnaku a spôsobe solenia a iné zaujímavosti. Navyše pri každom recepte ponúka praktickú radu, ktorá sa zíde v kuchyni každej gazdinke.

Na tejto publikácii som sa zúčastnil aj ako fotograf a s potešením konštatujem, že to bol pre mňa ozaj výnimočný zážitok. Hoci Františka Janatu poznám už dlhé roky, pri príprave jednotlivých jedál počas niekoľkých dní sa predstavil nielen ako skúsený praktik, ale aj ako úžasný organizátor s nekonečnou trpezlivosťou a pokojom, pritom stále sršal humorom jeho vlastným. Jedinečnú atmosféru dotvárali aj jeho rodinní príslušníci, ktorí s nadšením sledovali majstrove kulinárske kreácie. Ako veľká pomocníčka sa prejavila vnučka Vikinka.

František Janata: Pochúťky a misy z hydinyFrantišek Janata
POCHÚŤKY A MISY Z HYDINY
Rady a tipy do kuchyne

ISBN titulu
978-80-89642-05-2

EAN titulu
9788089642052

Počet strán
132 strán

Rozmery publikácie
135 x 190 mm

Žáner
Potraviny/jedlá/kuchárske knihy

Väzba
Brožovaná väzba s lesklou obálkou

MOC
7,95 € s DPH

Termín expedície
16. apríl 2013

ANOTÁCIA KNIHY
František Janata varil v najvýznamnejších hoteloch v celej Európe a u nás ho poznajú stovky a stovky spokojných zákazníkov. Mnohí doslova chodili tam, kde práve on pôsobil ako šéfkuchár, aby mohli vychutnávať jeho „božskú“ kuchyňu. Pochúťky a misy z hydiny je prvá knižka z pripravovanej série šiestich publikácií s kuchárskou tematikou od tohto najvýznamnejšieho predstaviteľa slovenského kulinárskeho sveta – úžasného praktika pri varení, dlhoročného prezidenta Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. František Janata v knihe odovzdáva vo forme niekoľkých desiatok chutných receptov z hydiny skúsenosti, ktoré nadobudol počas celého svojho života. Všetky recepty koncipoval tak, aby ich dokázala vo svojej kuchyni pripraviť každá mladá i skúsenejšia gazdinka, ktorá chce svojich najbližších potešiť originálnym a chutným jedlom.

___________________________________________________

Ako si môžem knihu objednať?
Knihu si môžete objednať len e-mailom na adrese books@plat4m.sk. Pri objednávke dodržte striktne nasledovný postup:

    1. ÚDAJE O VÁS ALEBO ADRESÁTOVI: V e-maili uvediete meno, priezvisko, adresu (ulica a číslo domu), PSČ a mesto/obec. Ak chcete knihu niekomu darovať, musíte uviesť adresu adresáta, ktorému chcete, aby sme knihu poslali.
    2. PLATBA + POŠTOVNÉ: Na účet vydavateľstva Plat4M Books 2929874881/1100 uhradíte sumu 8,95 € (7,95 € je cena knihy a 1,00 € je poštovné, balné je zadarmo). V prípade, že si objednáte 3 a viac kníh, bude cena knihy násobkom počtu zakúpených publikácií a poštovné a balné bude zadarmo. Objednávky zo zahraničia budeme riešiť individuálne.
    3. VEĽMI DÔLEŽITÉ! Do poznámky pri platbe v banke alebo cez internet banking uveďte Vaše meno a priezvisko – je to jediný údaj, podľa ktorého vieme, že ste úhradu vykonali. V prípade, že knihu niekomu darujete, do poznámky napíšte meno a priezvisko obdarovaného. Ak to neurobíte, kniha Vám nepríde dovtedy, kým sa nám znovu neozvete.
    4. ZASIELANIE KNIHY. Knihu Vám zašleme čo najskôr na Vašu adresu alebo adresu obdarovaného, najneskôr do päť pracovných dní.

Zľava 30% pre priateľov na Facebooku.
Všetci, ktorí zalikeovali facebookový profil majstra kuchára Františka Janatu (https://www.facebook.com/recepty.frantisek.janata) dostanú knihu s 30-percentnou zľavou! Knihu si môžete objednať len e-mailom na adrese books@plat4m.sk. Pri objednávke dodržte striktne nasledovný postup:

    1. LIKE. Najprv uvediete Likeujem Facebook profil František Janata pod menom, pod ktorým ste prihlásený/á (napríklad: Marcela Rybárová).
    2. ÚDAJE O VÁS ALEBO ADRESÁTOVI: V e-maili uvediete meno, priezvisko, adresu (ulica a číslo domu), PSČ a mesto/obec. Ak chcete knihu niekomu darovať, musíte uviesť adresu adresáta, ktorému chcete, aby sme knihu poslali.
    3. PLATBA + POŠTOVNÉ: Na účet vydavateľstva Plat4M Books 2929874881/1100 uhradíte sumu 6,57 € (5,57 € je cena knihy s 30-percentnou zľavou a 1,00 € je poštovné, balné je zadarmo). V prípade, že si objednáte 3 a viac kníh, bude cena knihy násobkom počtu zakúpených publikácií a poštovné a balné bude zadarmo. Objednávky zo zahraničia budeme riešiť individuálne.
    4. VEĽMI DÔLEŽITÉ! Do poznámky pri platbe v banke alebo cez internet banking uveďte Vaše meno a priezvisko – je to jediný údaj, podľa ktorého vieme, že ste úhradu vykonali. V prípade, že knihu niekomu darujete, do poznámky napíšte meno a priezvisko obdarovaného. Ak to neurobíte, kniha Vám nepríde dovtedy, kým sa nám znovu neozvete.
    5. ZASIELANIE KNIHY. Knihuá Vám zašleme čo najskôr na Vašu adresu alebo adresu obdarovaného, najneskôr do päť pracovných dní.

___________________________________________________

EDIČNÝ PLÁN KNÍH FRANTIŠKA JANATU 2013 – 2015

Ako varí majster kuchár František Janata

Séria šiestich kníh s receptami z vydavateľstva Plat4M Books od prezidenta Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, nositeľa najvýznamnejšieho svetového ocenenia WACS a mnohých ďalších významných medzinárodných a domácich ocenení Františka Janatu. V jednotlivých knihách autor predstaví svoje najúspešnejšie a najkvalitnejšie recepty.

Plánovaná šestica kníh vyjde v rokoch 2013 až 2015. Výber receptov spĺňa najvyššie kritéria kulinárskej zručnosti, autor ich podáva však spôsobom, ktorý zvládne aj neskúsená mladá gazdinka. Zámer kníh je, aby sa stali atraktívne pre širokú verejnosť a tým budú mať silný predajný potenciál. Publikácie budeme ponúkať jednotlivo, ale aj ako celú sériu.

Ako budú knihy vychádzať?

Počas troch rokov knihy budú vychádzať v počte dve ročne. Prvú publikáciu s pracovným názvom Pochúťky z hydiny predstavíme už v apríli 2013. Jej krst prebehne na Račianských hodoch 5. mája 2013 o 14:30 h v Nemeckom kultúrnom dome v Rači pri starých vinárskych závodoch .

  1. František Janata: Pochúťky z hydiny – apríl 2013
  2. František Janata: Jedlá zo zveriny – október 2013
  3. František Janata: Lahôdky z bravčového mäsa – január 2014
  4. František Janata: Delikatesy z hovädzieho mäsa – október 2014
  5. František Janata: Rybacie maškrty – január 2015
  6. František Janata: Vegetariánske pochutiny – október 2015

Kto je František Janata?

Picture 365František Janata sa narodil 12. januára 1946, je rodák z bratislavskej Rače a už ako malý chlapec vedel, že bude kuchárom. Vyučil sa v kuchárskom odbore a po skončení školy sa hneď vrhol do práce. Počas svojej dlhoročnej kariéry pôsobil v mnohých reštauráciách doma i v zahraničí. V roku 1982 vo veku 36 rokov obdržal najvyššie kuchárske ocenenie Majster kuchár – v tom čase ako vôbec najmladší ocenený kuchár na Slovensku. Vďaka vysokej odbornosti Františka Janatu vysielali do zahraničia, kde pôsobil v mnohých krajinách: v Londýne v hoteli London Embasy, vo Frankfurte nad Mohanom v hoteli Althea, Norimbergu a Mníchove, v hoteloch Sherathon a Don Pedro v Lisabone, ďalej v Ljubljani v hoteli Slon v bývalej Juhoslávii, v bulharskej Sofii, na Cypre v Nikózii v hoteli Hilton, v hoteli Maria Terézia v Rakúskom Innsbrucku a viacerých významných hoteloch v Českej republike. Po Nežnej revolúcii František Janata pomohol zakladať Slovensky zväz kuchárov a cukrárov a v roku 2000 sa stal jeho prezidentom. Túto funkciu zástava dodnes už tri volebné obdobia. Od januára 2000 je zväz už aj členom najvýznamnejšej svetovej kuchárskej a cukrárskej asociácie – WACS. Prezident F. Janata sa zúčastňuje celosvetových a európskych zasadaní, ako aj medzinárodných súťaži ako sú Olympijské hry a Svetový pohár kuchárov a cukrárov.

Facebook