Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

František Janata: Šalát z marinovaných rýb

25 máj Odoslal v Janata František, Pre ženy, Radíme si navzájom, Recepty, testy | Komentáre vypnuté na František Janata: Šalát z marinovaných rýb
František Janata: Šalát z marinovaných rýb
 

Vynikajúce jedlo vhodné na konzumáciu v ktorejkoľvek časti roka – zdravé, chutné a výživné. Odhadovaný čas na prípravu je asi 45 minút.

SUROVINY
250 g ryby marinované v oleji
10 ks reďkovky
150 g hlivy ustricovej
3 polievkové lyžice olivového oleja
1 hlávkový šalát
1 štipka rasce
1 štipka soli
4 paradajky

ZÁLIEVKA
3 polievkové lyžice olivového oleja, 3 lyžice vínneho octu, 1 polievková lyžica cukru, 1 štipka soli, 1 štipka čierneho korenia, 3 lyžice vody

POSTUP PRÍPRAVY
Hlivu ustricovú nakrájame na prúžky. Položíme ju na panvicu, kde už máme rozpálený olej. Osolíme, nasypeme kmín, restujeme asi päť minút a nechajte vychladnúť. Poodlamujeme listy hlávkového šalátu, umyjeme ich a potrháme ich na malé kúsky. Polovicu reďkoviek nakrájame na plátky. Paradajky nakrájame na tenké plátky. K šalátu pridáme reďkovky, paradajky, vychladenú hlivu a kúsky rybacieho mäsa. Na panvicu po restovaní hlivy nalejeme tri polievkové lyžice vody a pridáme olej, ocot a premiešame. Pridáme ešte soľ, korenie a dochutíme octom a cukrom. Privedieme do varu a metličkou rozšľaháme. Panvicu dáme dole z horáka a necháme jedlo vychladnúť. Studeným nálevom zalejeme šalát, premiešame jedlo a necháme ho postáť aspoň 30 minút. Môžeme podávať s chlebom.

_________________________

Kto je František Janata?
Autor vynikajúcej publikácie určenej pre mladé gazdinky Pochúťky a misy z hydiny, ktorá vyšla v apríli 2013.  František Janata varil v najvýznamnejších hoteloch v celej Európe a u nás ho poznajú stovky a stovky spokojných zákazníkov. Mnohí doslova chodili tam, kde práve on pôsobil ako šéfkuchár, aby mohli vychutnávať jeho „božskú“ kuchyňu. Pochúťky a misy z hydiny je prvá knižka z pripravovanej série šiestich publikácií s kuchárskou tematikou od tohto najvýznamnejšieho predstaviteľa slovenského kulinárskeho sveta – úžasného praktika pri varení, dlhoročného prezidenta Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. František Janata v knihe odovzdáva vo forme niekoľkých desiatok chutných receptov z hydiny skúsenosti, ktoré nadobudol počas celého svojho života. Všetky recepty koncipoval tak, aby ich dokázala vo svojej kuchyni pripraviť každá mladá i skúsenejšia gazdinka, ktorá chce svojich najbližších potešiť originálnym a chutným jedlom.

IDEÁLNY DARČEK. Knihu si môžete objednať na adrese books@plat4m.sk s 30-percentnou zľavou! Namiesto 7,95 € zaplatíte len 5,57 €. Kniha je ideálny darček pre mladé gazdinky, ale, samozrejme, aj pre tie skúsenejšie.

František Janata: Pochúťky a misy z hydinyFrantišek Janata: POCHÚŤKY A MISY Z HYDINY
Ako varí majster kuchár František Janata?
Počet strán: 132
Väzba: 
brožovaná
Rozmery: 135 x 190 mm
Hmotnosť
330 g
Jazyk
slovenský

ISBN: 978-80-89642-05-2

Dátum vydania: 
apríl 2013

 Ďalšie recepty nájdete TU.

Navštívte stránku Františka Janatu aj na Facebooku: TU

Facebook