Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

František Janata: Šampiňóny plnené krémom z opekanej slaninky a syrov

31 máj Odoslal v Janata František, Radíme si navzájom, Recepty, testy | Komentáre vypnuté na František Janata: Šampiňóny plnené krémom z opekanej slaninky a syrov
František Janata: Šampiňóny plnené krémom z opekanej slaninky a syrov
 

KULINÁRSKY HIT. Šampiňóny plnené krémom z opekanej slaninky a syrov. Teplé alebo studené. Tieto malé krásky sú v poslednom čase najžiadanejším predjedlom na rautoch mnohých významných udalostí vo svete. Od rodinných akcií až po firemné a spoločenské podujatia chuťové kanáliky ich účastníkov úplne ovládli tieto chutné jednohubky.

Ako sa pripravujú plnené šampiňóny? Plnené sú syrmi a slaninkou a chutia ozaj všetkým! Pripravujete nejakú akciu vo firme, máte rodinné stretnutie alebo usporadúvate spoločenskú akciu? Dajte ich do ponuky – vaši klienti nebudú hovoriť o ničom inom iba o vašich jednohubkách! Čas na prípravu predstavuje asi niečo vyše trištvrte hodinky. Na prípravu potrebujeme 25 minút a proces pečenia trvá ďalších asi 20 minút.

SUROVINY

  • 230 g slaninka
  • 1/2 šálky na jemno pomletá jarná cibuľa
  • 1 strúčik mletého cesnaku
  • 500 g biele šampiňóny
  • 115 g smotanový syr
  • 1/4 hrnčeka strúhaného parmezánu
  • soľ a korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru predhrejeme na 175 stupňov Celzia. Ostrým nožom nakrájame surovú slaninku na maličké kúsky. V panvici za mierneho ohňa upražíme kúsky slaninky až do chrumkava. Zatiaľ čo sa opeká slaninka, odstránime hlúbiky z hríbov a nakrájame ich na drobné kúsky. Po dopečení slaninky, odložme do pripraveného pohárika dve lyžičky masti a zvyšok vylejme. Cibuľku speníme asi päť minút až domäkka a zoškrabúvame priebežne hnedé, pripečené kúsky z dna panvice. K spenenej cibuľke pridáme nakrájané stonky šampiónov a s lisovaným cesnakom varíme spolu niekoľko minút. Horák nastavíme na slabý plyn. Pridáme smotanový syr s parmezánom a miešame, kým syry nie sú úplne tekuté. Pridáme nakrájanú slaninku a dochutíme soľou a korením. Túto zmes môžeme mať pripravenú, uloženú v chladničke tak maximálne po dobu dvoch dní. Zmesou bohato naplníme každú hubovú čiapku. Pečieme pri teplote asi 20 minút alebo kým huby sú mäkké a náplň je jemne opečená. Podávame teplé alebo chladené.

_________________________

Kto je František Janata?
Autor vynikajúcej publikácie určenej pre mladé gazdinky Pochúťky a misy z hydiny, ktorá vyšla v apríli 2013.  František Janata varil v najvýznamnejších hoteloch v celej Európe a u nás ho poznajú stovky a stovky spokojných zákazníkov. Mnohí doslova chodili tam, kde práve on pôsobil ako šéfkuchár, aby mohli vychutnávať jeho „božskú“ kuchyňu. Pochúťky a misy z hydiny je prvá knižka z pripravovanej série šiestich publikácií s kuchárskou tematikou od tohto najvýznamnejšieho predstaviteľa slovenského kulinárskeho sveta – úžasného praktika pri varení, dlhoročného prezidenta Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. František Janata v knihe odovzdáva vo forme niekoľkých desiatok chutných receptov z hydiny skúsenosti, ktoré nadobudol počas celého svojho života. Všetky recepty koncipoval tak, aby ich dokázala vo svojej kuchyni pripraviť každá mladá i skúsenejšia gazdinka, ktorá chce svojich najbližších potešiť originálnym a chutným jedlom.

IDEÁLNY DARČEK. Knihu si môžete objednať na adrese books@plat4m.sk s 30-percentnou zľavou! Namiesto 7,95 € zaplatíte len 5,57 €. Kniha je ideálny darček pre mladé gazdinky, ale, samozrejme, aj pre tie skúsenejšie.

František Janata: Pochúťky a misy z hydinyFrantišek Janata: POCHÚŤKY A MISY Z HYDINY
Ako varí majster kuchár František Janata?
Počet strán: 132
Väzba: 
brožovaná
Rozmery: 135 x 190 mm
Hmotnosť
330 g
Jazyk
slovenský

ISBN: 978-80-89642-05-2

Dátum vydania: 
apríl 2013

Ďalšie recepty nájdete TU.

Navštívte stránku Františka Janatu aj na Facebooku: TU

 

Facebook