Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Protisklerotický nápoj

10 jún Odoslal v Horáková Katarína, Pre ženy, Radíme si navzájom, Recepty, testy, Zdravie | Komentáre vypnuté na Protisklerotický nápoj
Protisklerotický nápoj
 

Osvedčený recept, ktorý pomáha čistiť cievy, upravovať hladinu cholesterolu a znižovať vysoký krvný tlak.

SUROVINY
15 strúčikov cesnaku
2 citróny
2 cibule
50 g očisteného chrenu
0,25 kg nerafinovaného cukru
1 l vody, najlepšie pramenitej
3 l zaváraninový pohár

POSTUP PRÍPRAVY
Citróny zbavené kôry – pokiaľ sú chemicky ošetrené, cibuľu a chren nakrájame na tenké kolieska nerezovým nožom, cesnak rozštvrtíme. Vodu s cukrom privedieme do varu a necháme vychladnúť. Ingredencie nasypeme do zaváraninového pohára a zalejeme vychladnutou osladenou vodou. Pohár uzavrieme celofánom a utesníme gumičkou. Na chladnejšom mieste necháme stáť asi tri týždne. Raz za tri dni dobre premiešame. Potom scedíme cez tenké plátno, nalejeme do menších zaváraninových uzatvárateľných pohárov a uchovávame v chlade. Užívame dvakrát denne po 25 ml.

Tento a ďalšie zaujímavé recepty nájdete v publikácii Katarína Horáková: Varovné signály tela, ktorú vydalo naše vydavateľstvo v roku 2011.

___________________________

Varovné signály tela

ZĽAVA 30% PRE PRIATEĽOV KATARÍNA HORÁKOVá. Nie ste aj vy nejako zdravotne ohrozený/á? Že neviete? Nuž potom je tu pre vás ideálna kniha – prezradí vám symptómy, ktoré signalizujú, že vám hrozí nebezpečenstvo ohrozenia života. Objednajte si publikáciu Katarína Horáková: Varovné signály tela. Priateľom stránky autorky na Facebooku Katarína Horáková ju ponúkame s až 30-percentnou zľavou! Napíšte nám na email: books@plat4m.sk.

___________________________

RvOZ_2013_LZĽAVA 30% PRE PRIATEĽOV RADY DO ZÁHRADY – PROF. IVAN HRIČOVSKÝ. Praktické rady záhradkárom, o čo a kedy sa postarať v ovocnom sade, či v záhrade. Plnofarebná príručka prehľadne rozdelená podľa mesiacov a navyše od uznávaného odborníka Ivana Hričovského, nestora slovenského ovocinárstva a záhradkárstva. Tabuľky, drobné rady, odporúčania, nákresy aj fotky. Neoceniteľná knižka, ktorá by nemala chýbať v knižnici žiadneho záhradkára. Od sadenia, cez výživu a hnojenie, zavlažovanie, regulovanie rodivosti až po ochranu a zber. Nechýba téma očkovania a vrúbľovania, biozáhradka a podrobné, no zrozumiteľné postupy, ako čo zlepšovať. Ponúkame priateľom portálu Rady do záhrady – prof. Ivan Hričovský na Facebooku zľavu na jeho najnovšiu knihu. Objednajte si publikáciu Ivan Hričovský – Martin Durec: Rok v ovocnej záhrade. Priateľom stránky jedného z autorov na Facebooku Rady do záhrady – prof. Ivan Hričovský ju ponúkame s až 30-percentnou zľavou! Napíšte nám na email: books@plat4m.sk.

Facebook