Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Ako zistíme svoju hladinu pH

15 jún Odoslal v Horáková Katarína, O knihe, Radíme si navzájom, Zdravie | Komentáre vypnuté na Ako zistíme svoju hladinu pH
Ako zistíme svoju hladinu pH
 

Jednoducho si ju zmerajme… 

Zvlhčime prúžok pH papiera, tzv. lakmusového papiera – dostať ho kúpiť v zdravotníckych pomôckach alebo v lekárni – slinami alebo močom a zmerajme ich pH. Získaný výsledok do 30 sekúnd nám poskytne obraz o stave nášho zdravia.

Dôležité je si uvedomiť, že výsledky sú platné len, ak sa sledujú za kontrolovaných podmienok hneď ráno nalačno. Nepravidelné overovania pH oboch týchto telových tekutín môže byť zaujímavé, ale v podstate bezvýznamné. Ako postupovať?

• Pri meraní pH moču prúžok pH papiera nakrátko vložíme do prúdu moču, aby zvlhol na maximálne 1 až 2 sekundy.
• Pri meraní pH slín položíme nakrátko prúžok pH papiera pod jazyk, aby zvlhol. Aj v tomto prípade maximálne na 1 až 2 sekundy.

V oboch prípadoch potom ďalej postupujeme rovnako:
1. Okamžite na testovanom prúžku sledujeme zmenu jeho zafarbenia.
2. Ihneď porovnáme farbu prúžku s farebnou stupnicou umiestnenou na zásobníku lakmusového papiera. Nájdeme takú farbu – jej odtieň na stupnici, ktorá je najbližšia nášmu zafarbenému prúžku. Dôležité upozornenie: ignorujme – neberme do úvahy zmenu farby, ktorá nastáva po 30 sekundách od kontaktu pH papiera so slinami alebo močom.
3. Zaznamenáme číslo pH na nákrese, ktoré sa zhoduje s farbou nášho pH prúžku. A to zodpovedá hodnote pH nášho moču alebo slín.

Príspevok je z knižnej publikácie Katarína Horáková: Varovné signály tela, ktorá vyšla v našom vydavateľstve v roku 2011.

Katarína Horáková: Varovné signály tela, Plat4M Books, 2011___________________________

ZĽAVA 30% PRE PRIATEĽOV. Nie ste aj vy nejako zdravotne ohrozený/á? Že neviete? Nuž potom je tu pre vás ideálna kniha – prezradí vám symptómy, ktoré signalizujú, že vám hrozí nebezpečenstvo ohrozenia života. Objednajte si publikáciu Katarína Horáková: Varovné signály tela. Priateľom stránky autorky na Facebooku Katarína Horáková ju ponúkame s až 30-percentnou zľavou! Napíšte nám na email: books@plat4m.sk.

Facebook