Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Prameň energie

17 júl Odoslal v Horáková Katarína, Radíme si navzájom, Zdravie | Komentáre vypnuté na Prameň energie
Prameň energie
 

Pokiaľ nám chýba energia a sme neustále unavení, vedieme zrejme nesprávny spôsob života, nesprávne sa stravujeme. Najnáročnejšie na spotrebu energie je zažívanie. Musíme teda dbať na správne kombinovanie potravín, ktoré budú potom lepšie stráviteľné, ale rovnako i lepšie využité z hľadiska energie i ochranných látok.

Dlhým pobytom nesprávne kombinovaného jedla v žalúdku a v čreve sa spotrebuje neuveriteľné množstvo energie. A energia je život. Výživa je bez akýchkoľvek pochybností najväčším zdrojom energie a jej zloženie určuje energetickú rovnováhu v organizme.

Veľký význam chrbtice
Životná sila či energia je daná geneticky. My ju oslabujeme nevhodným spôsobom života a zhoršovaním životného prostredia. Zdá sa, že dochádza k oslabeniu energie ľudstva ako celku. Činnosť mozgu môže byť oslabená neustálymi stresmi alebo pôsobením toxínov, ktoré narušujú funkciu jeho buniek a neurónov. Toxíny z čriev ovplyvňujú tiež chrbticu a kĺby, dochádza k blokádam, ktoré bránia prúdeniu energie. Chrbtica je vlastne hlavnou energetickou cestou a má nesmierne veľký význam pre naše zdravie. Mnoho chorôb dnes pochádza z chrbtice, ktorá sa stáva „smetiskom” odpadových látok. Mnoho energie nám odoberajú plesne a patogénne mikroorganizmy premnožené v zanesenom čreve. Stade vlastne pramení únava a vyčerpanie veľkých jedákov.

ODDELENÁ STRAVA: Pre zdravie, Plat4M Books, 2014Rozdelenie energie
Dôležité je správne rozdelenie energie. Niektorí vedci sú toho názoru, že všetka zásoba našej bioenergie je rozdelená do troch vzájomne prepojených nádob, v ktorých pulzuje sila fyzická, sexuálna a tvorivá. Pritom ani jednu nádobu nemožno celkom naplniť, niet na to dosť energie. Delí sa totiž nepravidelne a jedna z oblastí vždy prevláda. Ak všetky sily a myšlienky človek venuje tvorivej práci (umeniu), často zabúda na telesné zdokonaľovanie a bývajú mu zväčša ľahostajné aj sexuálne radovánky. Potvrdzuje to aj výrok manželky istého významného vynálezcu. Vyhlasovala, že ak by niekto pred jej muža položil vedľa seba krásnu mladú dievčinu a tranzistor, siahol by určite po tranzistore.

_____________________
OBJEDNAJTE SI!
Príspevok je z publikácie Katarína Horáková – Oddelená strava: Pre zdravie. V prípade, že máte o knihu záujem, kliknite na titulku knihy.

Facebook