Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Ako predchádzať vráskam

19 júl Odoslal v Horáková Katarína, Kozmetika, krása, Pre ženy, Radíme si navzájom, Zdravie | Komentáre vypnuté na Ako predchádzať vráskam
Ako predchádzať vráskam
 

Láska neraz vrásky narobí. Preto menej stresov z nešťastných lások a radšej správnu životosprávu. Vrásky sú inak údelom vysokého veku. Nevyhnú sa žiadnej tvári, ale čas ich vzniku sa dá podstatne oddialiť a ich množstvo obmedziť.

Po prvé, je treba vedieť, že čím je tvár tvárnejšia a pohyblivejšia, tým skôr sa vrásky objavia. Ľudia s pokojnou náturou ich budú mať vždy menej, ako ľudia nervózni, zlí a večne sa rozčuľujúci. Po druhé si nikdy po umytí nesmieme utierať tvár v smere od očí k brade (čo robí, žiaľ, väčšina ľudí), pretože to urýchľuje vznik dvoch hlbokých brázd, smerujúcich od nosa k ústnym kútikom. Je treba sa utierať v smere od brady k očiam.

Všetko s mierou
Snažme sa čo najmenej žmúriť očami, pretože sa tým okolo nich prehlbuje vejárik vrások. Mnohé ženy chcú čo najrýchlejšie schudnúť, niekedy aj zbytočne, dlhým hladovaním. Môžu tak udržať síce peknú postavu, zato sa však na ich tvári objaví viac vrások, ako mali predtým. Dodržujme preto mieru a nikdy to nepreháňajme s prílišným chudnutím.

Na oddialenie vzniku vrások pomáha masáž tváre. Najlepšie je obrátiť sa najprv na skúsenú kozmetičku a sledovať, ako sa správna masáž robí.

Odborníci z oblasti kozmetiky neraz radia, že vzniku vrások na krku a vzniku dvojitej brady môžeme predísť spaním na nízkej poduške. Naše ramená by nemali ležať na kraji podušky, ale pod ňou na matraci. Menšie vrásky na čele možno vyhladiť pätnásťminútovou masážou, ktorú vedieme od stredu čela k spánkom. Po masáži si na čelo priložme na 5 – 10 minút teplý až horúci obklad. Rovnako aj vejáriky okolo očí môžeme zmäkčiť horúcim obkladom a jemným tepaním končekami prstov.

Objednajte si!
Katarína Horáková - ODDELENÁ STRAVA: Zdravé chudnutie, Plat4M Books, 2012Príspevok je z pripravovanej publikácieKatarína Horáková – Oddelená strava: Zdravé chudnutie, ktorá príde na slovenský knižný trh v septembri 2013. V prípade, že máte o knihu záujem, píšte na adresu books@plat4m.sk. V predpredaji ju bude vydavateľstvo Plat4M Books ponúkať s 30-percentnou zľavou. Pri objednávke viac ako troch výtlačkov je poštovné zadarmo.

Facebook