Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Apple vydá nový iPhone

13 aug Odoslal v eBooky, tablety, distribúcia kníh, Zaujímavosti | Komentáre vypnuté na Apple vydá nový iPhone
Apple vydá nový iPhone
 

Americká technologická spoločnosť Apple pravdepodobne v septembri predstaví redizajnovaný smartfón iPhone. Informoval o tom technologický blog AllThingsD. Najnovšiu generáciu svojho obľúbeného smartfónu by Apple mal predstaviť na špeciálnom podujatí 10. septembra, cituje blog nemenovaný zdroj zvnútra spoločnosti.

Podľa dizajnéra Johnnyho Plaida bude mať nový iPhone displej po celej šírke telefónu, čiže bude bez bočných okrajov. Displej by mal byť opäť retina a mal by byť potiahnutý vrstvou grafénu. (Grafén je vrstva tvorená atómami uhlíka usporiadaných do pravidelných šesťuholníkov. Je tvrdší ako diamant.) „Bezokrajový telefón“ bude mať na okrajoch senzory, ktoré zabránia tomu, aby prsty zavadzali vo výhľade na obrazovku. Takisto je schopný rozoznať takzvaný náhodný dotyk.

Kryt telefónu by mal byť vytvorený zo zmesi hliníka a karbónových vlákien. iPhone 6 tak bude o 40% ľahší a 60% pevnejší ako jeho predchodca. Pri dopade sa telefón nepoškodí a ani nedoškriabe. Minulosťou sa tiež stane domovské tlačítko, ktoré bude len na senzor. Reagovať bude na dotyky a takisto pribudnú nové pokyny. Zmenilo sa aj odomknutie zariadenia, ktoré  sa nebude vykonávať na displeji, ale na spodnej lište.

Nový iPhone by mal byť vysoký 123,8 milimetraširoký 58,6 mm, 7,6 milimetra hrubý a vážiť bude len 67,2 gramu. Bude mať dva 2,8 GHz štvorjadrové procesory, ktoré zabezpečia 4-krát väčšiu rýchlosť ako iPhone 5 a 2-krát väčšiu rýchlosť ako Samsung Galaxy S4. Bude sa predávať minimálne s pamäťou 32 GB a maximálne 128 GB.

Toto je však iba koncept kreatívneho dizajnéra Jonnyho Plaida. Apple však zatiaľ ešte nepotvrdil, či vydá iPhone 6, alebo nový iPhone bude vylepšením 5 rady s názvom iPhone 5S.

Predstavenia produktov najväčšej technologickej spoločnosti na svete patria už tradične k najsledovanejším podujatiam v branži, pričom im predchádzajú takéto koncepty od dizajnérov po celom svete a týždne špekulácií o tom, aké novinky firma na trh prinesie. V uplynulých mesiacoch sa množili dohady, že Apple v nasledujúcom roku zvažuje výrobu smartfónov s väčšou obrazovkou než v súčasnosti, ako aj predaj lacnejších modelov s farebnými krytmi. Nový iPhone by však v každom prípade mal na trh prísť ešte pred kľúčovým predvianočným obdobím.

Facebook