Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

VVED Technika: Jednoducho lepší

31 máj Odoslal v Partneri | Komentáre vypnuté na VVED Technika: Jednoducho lepší
VVED Technika: Jednoducho lepší
 

Partnerom pri príprave publikácie Ivan Hričovský a Martin Durec: Rok v ovocnej záhrade – 1. vydanie z produkcie nášho vydavateľstva Plat4M Books bola aj spoločnosť VVED. Na 15. strane tejto knihy prezentovala svoj produkt malotraktor Agzat.

vved-agzatSpoločnosť VVED TECHNIKA, s.r.o sa zaoberá službami, predajom a servisom v oblasti strojárskeho priemyslu.

Malotraktor AGZAT – najdôležitejší rozdiel je v prevodovke

Verný a spoľahlivý pomocník do každej záhrady.

Nespoľahlivé počasie, ekonomická kríza, nekvalitné potraviny s obsahom škodlivých látok, to sú len niektoré dôvody prečo sa oplatí uvažovať o vlastnom pestovaní plodín. A na to, aby ste si dopestovali kvalitnú a bohatú úrodu s minimálnou námahou, je ideálnym pomocníkom malotraktor.

Osvedčený je malotraktor AGZAT s jedinečnou prevodovkou odlišnou od ostatných značiek, pretože využíva prevod cez oceľové ozubené kolesá, a nie cez tzv. šnekový (závitovkový) prevod, ako iné malotraktory. Je to jeden z mála poctivých strojárskych výrobkov, ktorý sa kompletne vyrába na Slovensku, teda s výnimkou motora, ktorý sa dá vybrať zo štyroch typov štvortaktných motorov Honda GCV 160, Honda GCV 190, Honda GSV 190 alebo Kawasaki FJ 180, ale máte na výber „agzaťácky“ dvojtakt, motor PA100.

Malotraktor AGZAT zvládne všetky práce potrebné na poli a záhrade, so zapojenou vlečkou prevezie náklad do 550 kg. Môžete s ním orať, kypriť, brániť, prihrňovať, sadiť zemiaky, kosiť, a podobne.

Agzat má v štandardnej výbave KLASIK prevodovku s dvoma bočnými vývodovými hriadeľmi, tri rýchlosti vpred a jednu vzad, držiaky závažia, 4 ks 5 kg závaží a jedno 33 kg závažie, kolesá so šípovými pneumatikami s priemerom 5.00- 12 “ s uzávierkou oboch kolies (4polohy),odstredivú spojku s priemerom 120mm, radiacu páku na prevodovke, vysunutú a ľahko dostupnú obsluhe. Pri správnom nastavení uzávierky na kolesách je tento typ Agzat KLASIK veľmi dobrý pomocník pri orbe, a ľahko sa s ním manipuluje aj pri otáčaní.

Vo verzii PROFI má tento malotraktor navyše v prevodovke aj diferenciál, čo nemá žiaden iný malotraktor v tejto triede na našom trhu.

Čo je to vlastne diferenciál: Pri prejazde zákrutou sa vnútorné koleso točí na menšom polomere ako vonkajšie koleso, ktoré sa teda musí otáčať rýchlejšie. Keby boli kolesá spojené napevno jedným hriadeľom, dochádzalo by k ich šmýkaniu na vozovke a tým aj k ťažkému ovládaniu pri prejazde zákrutou- bola by butná veľká ovládacia sila na riadidlách. Zariadenie vyrovnávajúce obvodové rýchlosti vonkajšieho a vnútorného kolesa sa nazýva diferenciál. S jeho použitím je toto ovládanie ľahké. Ale môže nastať aj situácia keď jedno z kolies preklzuje, napr. na ľade alebo na blate, vtedy je možné použiť uzávierku diferenciálu, ktorá vyradí diferenciál z činnosti a vtedy prenášajú obidve kolesá plný krútiaci moment, sú akoby spojené na pevno.

Tento typ prevodovky PROFI má aj predný vývodový hriadeľ. Predný vývodový hriadeľ je nezávislý na zaradenom prevodovom stupni v prevodovke. Otáča sa otáčkami v pomere 1:5,44 voči otáčkam motora, čiže pri 5440 ot./min motora má PVH 1000 ot. Slúži na pohon rôznych prídavných zariadení ako napr. snehová fréza, mulčovač, lištová kosačka, bubnová kosačka , obracač sena a pod. Cez PVH prispôsobujeme aj napojenie a používanie prídavných zariadení iných výrobcov aby mal Agzat čo najširšie spektrum použitia. Ostatné vybavenie je také ako vo verzii KLASIK. Tento typ AGZAT PROFI môžeme predovšetkým odporučiť pre ľudí, ktorí budú často využívať malotraktor aj so zapojením s vlečkou, prípadne nosičom náradia.

Hnaciu jednotku pre Agzat si môžete vybrať podľa požadovaného výkonu, technické špecifikácie nájdete na stránke www.agzat.sk.

Kontakt:

VVED TECHNIKA, s.r.o.
– sídlo
M.R.Štefánika 138
017 01 Považská Bystrica
Slovenská republika
e-mail: info@technika.vved.sk

ekonomické oddelenie
Ing. Augustínová Alena
0917 754 249

expedičné oddelenie
p. Čičkán Miroslav
p. Eldešová Alena
0918 603 458

oddelenie nákupu
Ing. Šujan Milan
0905 877 834

servis cestných a stavebných strojov
SAUER DANFOSS

p. Špánik František
0903 625 934, 0911 249 355

VVED TECHNIKA, s.r.o
prevádzka AGZAT
Priemyselný areál
ul. Robotnícka 2145
01701 Považská Bystrica

e-mail: agzat@agzat.sk

IČO: 45267634
DIČ: 2022904730
Zápis v OR Okresný súd TN
oddiel:Sro, vl.č.:22224/R

bankové spojenie:
číslo účtu: 1074484006/1111
UniCredit Bank Slovakia a.s

Facebook