Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

ODDELENÁ STRAVA: Skúsenosti čitateliek

30 nov Odoslal v Chudneme, diéta, Horáková Katarína, O knihe, Pre ženy, Radíme si navzájom, Zdravie | Komentáre vypnuté na ODDELENÁ STRAVA: Skúsenosti čitateliek
ODDELENÁ STRAVA: Skúsenosti čitateliek
 

Profesorka Katarína Horáková si v pripravovanej knihe ODDELENÁ STRAVA: Pre zdravie spomína na to, keď uviedla svoje články o oddelenej strave na Slovensku. Keď som písala jednotlivé články seriálu o oddelenej strave v mesačníku Ženský magazín, na moje prekvapenie redakciu začali zaplavovať ohlasy v listoch čitateliek. V tom čase mal tento časopis úctyhodný náklad 140 000 výtlačkov, čo je dodnes naďalej neprekonaný slovenský rekord medzi mesačníkmi.

VYBERME NIEKOĽKO MYŠLIENOK. Musím sa priznať, že mnohé myšlienky z listov ma nesmierne potešili. Prežívala som pocity radosti i bolesti s tými čitateľkami, ktoré sa mi otvorene priznávali so svojimi zdravotnými problémami. Siahnime do nemalej kopy týchto listov a vyberme si aspoň niekoľko myšlienok, ktorými sa zverovali čitateľky redakcii i mne osobne. Sú aj akýmsi obrazom skutočných skúseností s oddelenou stravou u nás na Slovensku.

  • Helena Studená z Choče okrem iného píše: …Veľmi ma zaujal seriál článkov o oddelenej strave, pretože som mala vždy problémy s nadváhou. Kúpila som si Vašu knižku a začala som sa podľa nej stravovať. Za jeden rok som zhodila 35 kilogramov. Mnohí moji známi ma dnes vôbec nepoznávajú…
  • Katarína Malatinová zo Sládkovičova: …Oddelenou stravou som nadšená, pretože to bola prvá diéta, po ktorej sa mi podarilo výrazne schudnúť. Nedodržiavala som ju však ďalej a o 3 mesiace som opäť pribrala päť kilogramov. Začiatkom tohto roku som znova začala s oddelenou stravou a do apríla som zase schudla o sedem kilogramov. Žiaľ, nedodržiavam to zase prísne, hoci sa snažím, aby sa oddelená strava stala mojím životným štýlom.
  • Monika Betuštiaková z Tvrdošína: …Mám 27 rokov, vážila som 71 kilogramov, v páse som merala 80 centimetrov, v bokoch 108 a na stehnách som mala v obvode 60 centimetrov. Po prvom mesiaci dodržiavania oddelenej stravy som zhodila 3 kilogramy, za 3 mesiace šesť a o pol roka 8 kilogramov. Je to výborné. V páse teraz meriam 70 centimetrov, v bokoch 98 a na stehnách 52. Vďaka tejto diéte som sa zbavila atopického exému a sennej nádchy!
  • Dagmar Bachanová z Popradu: …V roku 1995 sa mi narodil syn. Tehotenstvo som zle znášala, schudla som a po pôrode som mala 68 kilogramov. Lenže potom sa začali na mňa kilá lepiť a tak som po čase mala až 84 kilogramov. Prišli aj zdravotné ťažkosti, ako pocity ťažoby žalúdka, občas sa ohlasoval i žlčník a predovšetkým sústavne som mala nepríjemné pálenie záhy. Od 6. januára 1998 som prešla vďaka článkom zo seriálu časopisu Ženský magazín na oddelenú stravu. Postupne som chudla, najprv o 5 kilogramov, potom o 8 a teraz mám 76 kilogramov. Cítim sa oveľa lepšie, necítim hlad a moje zažívacie ťažkosti i pálenie záhy pominulo… Ďakujem Vám za výborný návod, ako zdravo žiť a všetkým čitateľkám časopisu odporúčam, aby to skúsili. Stojí to za to!…

Objednajte si!
Začiatkom roka 2014 vyjde kniha Katarína Horáková – Oddelená strava: Pre zdravie. V prípade, že máte o knihu záujem, píšte na adresu books@plat4m.sk. V predpredaji ju bude vydavateľstvo Plat4M Books ponúkať s 30-percentnou zľavou. Pri objednávke viac ako troch výtlačkov je poštovné zadarmo.

Facebook