Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Liečivé nátierky

14 nov Odoslal v Pre ženy, Radíme si navzájom, Vančová Jana, Zdravie | Komentáre vypnuté na Liečivé nátierky
Liečivé nátierky
 

Vedeli ste, že nátierky dokážu byť liečivé? Tu sú dva zaujímavé tipy, ktoré nás zaujali na známom ženskom internetovom portáli www.woman.sk.

Nátierka proti chrípke
Keď cítime, že na nás „niečo ide“,  začína nás pobolievať hrdlo alebo máme príznaky začínajúcej nádchy, urobme si  účinnú nátierku proti chrípke: Mrkvu a chren postrúhame najemno, pridáme 1 až 2 lyžice majolky a trochu citrónovej šťavy. Pre zjemnenie chuti môžeme pridať  aj primerané množstvo jemného taveného syra alebo postrúhaného syra.  Túto nátierku používame buď k mäsu, alebo len tak – na chlebík.

Liečivá nátierka zo zeleru
Chutí vám zeler? Ak nie, mali by ste ho rýchlo zobrať na milosť, pretože je to skutočná perla našich záhrad. Okrem množstva cenných vitamínov a minerálov má aj vynikajúcu schopnosť zbavovať telo jedov a prečisťovať ho. Ludoví liečitelia naň nedajú ani dopustiť a ľudia, ktorí ho pravidelne majú na svojom jedálnom lístku, tvrdia, že nikdy nemávajú chrípky, zápaly a ak náhodou niečo na nich príde, veľmi rýchlo sa uzdravia a rany sa rýchlo hojila. To všetko je dosť dobrých dôvodov na to, aby sme si zeler veľmi rýchlo obľúbili. Môžeme ho konzumovať uvarený v polievke a jemne posolený alebo aj nasurovo, v chutnej náterke, ktorá má nielen skvelú chuť, ale aj liečivé a očistné účinky na organizmus (vďaka surovému nastrúhanému zeleru).

Facebook