Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Predstavujeme: ROZPRÁVKA O ŠKRIATKOVI menom Pe-Pe

20 nov Odoslal v O knihe | Komentáre vypnuté na Predstavujeme: ROZPRÁVKA O ŠKRIATKOVI menom Pe-Pe
Predstavujeme: ROZPRÁVKA O ŠKRIATKOVI menom Pe-Pe
 

Na predvianočný trh prináša naše vydavateľstvo Plat4M Books krásnu bohato ilustrovanú knihu od Petra Bizuba Rozprávka o škriatkovi menom Pe-Pe. Autorkami ilustrácií sú známe slovenské  maliarky Silvia a Scarlett Fridrichová a autorom rozprávky uznávaný bratislavský právnik a mediátor Peter Bizub. 

Peter Bizub: Rozprávka o škriatkovi menom Pe-PeO škriatkoch sa toho už popísalo veľa. Príbeh o Petrovi a škriatkovi menom Pe-Pe však doteraz ešte nikto nepoznal. Ako to všetko začalo?

Ako tak sedel Peter v okne, zazrel v húštine nejaký pohyb a nejaké čudo vyšlo z lesa. Bol to malý človiečik, ktorý by sa zmestil pokojne do topánkovej škatule. Pomalým, váhavým krokom kráčal k Petrovmu oknu. Keď bol pred ním, obradne sa uklonil a povedal: „Dobrý večer, volám sa Pe-Pe a som škriatok.“

PODROBNOSTI

Peter Bizub
Rozprávka o škriatkovi menom Pe-Pe

Počet strán: 76 strán
Väzba: pevná väzba
Rozmer: 165 × 210 mm
Jazyk: slovenský jazyk
ISBN: 978-80-89642-09-0
EAN: 9788089642090
Rok vydania: 2013
Vydalo: Plat4M Books
MOC: 9,95 € s DPH
Termín expedície: 19. november 2013
Zaradené v kategórii: Deti a mládež – rozprávky, básničky – rozprávky


Kto je autor knihy rozprávok?

JUDr. Peter Bizub (1959)

Peter Bizubsa narodil na Morave v učiteľskej rodine. Hovorí: “Som Slovák a preto mi sú veľmi blízke oba národy Slovákov i Čechov. Moje detstvo na Základnej škole na Bajkalskej ulici v Bratislave bolo naplnené huncútstvami, basketbalom a až potom učením. Šport a športovci sa mi stali na dlhé roky veľkou rodinou v basketbalovom oddiele TS Internacional Slovnaft Bratislava. Šport mi v mojom vývoji veľmi pomohol. Naučil ma húževnatosti, disciplíne, cieľavedomému postupu za vytýčeným cieľom. Ďalej som svoje športové ambície rozvíjal na Gymnáziu Vazovova v Bratislave. Tak sa stalo, že pre povinnosti reprezentácie Slovenska i Československa som vymeškal veľa hodín v škole. Vtedy veľa vrcholových športovcov končilo na právnickej fakulte a tak som s touto fakultou UK v Bratislave spojil svoje ambície byť právnikom. Po jej ukončení som už vyše tri desiatky rokov právnickým “robotníkom“, márne túžiacim po ozajstnom právnom štáte. Avšak v „najlepších“ rokoch života otáčam plachtu na svojej plachetnici života. Začal som písať to, čo v sebe dusím desiatky rokov. Hlavne však chcem svojimi príbehmi robiť radosť deťom, vnúčatkám. Mojim i vašim.” Peter Bizub je autorom knihy Rozprávka o škriatkovi menom Pe-Pe (november 2013, Plat4M Books).


Kto sú autorky ilustrácií?

PaedDr. Silvia Fridrichová (1944)

Scarlett FridrichováVysokoškolské štúdium ukončila na Pedagogickej fakulte v Nitre u profesora Jeleňáka. Vstup do profesionálneho výtvarného života v 70-tych rokoch je začiatkom autorkinej umeleckej tvorivosti. Vo svojej tvorbe sa venuje prevažne maľbe kvetín, doménou sú kvetinové zátišia. Stvárňuje prírodné zákutia, architektúru rôznych svetových historických miest. Popredné miesto zaberá figurálna kompozícia (Benátky, Keňa, Srí Lanka). Autorkine diela sa vyznačujú realistickým, komorným podaním s používaním expresionistickej farebnosti a jej výrazových prostriedkov. Ako profesionálna výtvarníčka pôsobí v slovenskom výtvarnom umení 35 rokov. Je členkou Slovenskej výtvarnej únie a Slovenského fondu výtvarných umení. Bolo jej odovzdaných viacero ocenení za prínos v Slovenskej výtvarnej kultúre a pedagogickej činnosti. Za bývalej ČSFR bola ocenená medzi 12 najlepšími umelcami. Autorkine diela môžeme vidieť v galériách na Slovensku ako aj v zahraničných galériách (Japonsko, USA, Mexiko, Švajčiarsko, Rakúsko, Nemecko, Česko). V popredných bankách, spoločenských priestoroch, firmách, kultúrnych inštitúciách, súkromných zbierkach na Slovensku a v zahraničí.

Mgr. Scarlett Fridrichová (1967)

fridrichova_aVýtvarníčka, teoretička a historička výtvarného umenia. Vyštudovala na Filozofickej fakulte UK v Bratislave. V 90-tom roku po ukončení štúdia sa stala členkou Slovenskej výtvarnej únie a Slovenského fondu výtvarných umení. Pôsobí ako profesionálna výtvarníčka a teoretička umenia. V teoretickej činnosti je odborným posudzovateľom súčasného výtvarného umenia. Spolupracuje s časopismi, ktoré sa venujú zariaďovaniu interiérov, exteriérov a estetizácii prostredia. Spolupracuje s TV JOJ pri zariaďovaní interiérového štúdia. Výtvarníčka sa predovšetkým venuje po praktickej stránke výtvarnej činnosti, v jej krajinárskej tvorbe sú doménou rôzne prírodné zákutia, premeny ročných období v impresivnom podaní. Autorka svoju figurálnu tvorbu obohacuje námetovo zo zahraničných ciest (Mexiko, USA, Taliansko, Egypt …). Autorkine diela sa nachádzajú v 17 predajných galériách na Slovensku (oleje, pastely, kombinované techniky). Spolupracuje so zahraničnými galériami (USA, Japonsko, Švajčiarsko, Rakúsko, Nemecko). Výtvarné diela Scarlett Fridrichovej môžme vzhliadnuť v rôznych popredných inštitúciách, firmách, spoločenských priestoroch, na kultúrnych podujatiach, hotelových a banketových zariadeniach, v súkromných zbierkach na Slovensku a v zahraničí. Žije a tvorí v Bratislave.


_____________________________

AKO SI OBJEDNAŤ KNIHY?
Knihu si môžete s 20-percentnou zľavou objednať na adrese books@plat4m.sk. Namiesto 9,95 € vám knihu ponúkame za 7,96 (+ 1,23 € poštovné).

POSTUP
1. Uhradíte 9,19 € na účet vydavateľstva v Tatra Banke 2929874881/1100.
2. V poznámke – ÚČEL PLATBY – uveďte celé Vaše meno, aby sme vedeli, kto knihu uhradil.
3. Na adresu books@plat4m.sk nám napíšte Vašu adresu a oznámite, kedy ste objednávku uhradili.
Poznámka: Knihu si môžete objednať aj na dobierku, ale v takom prípade poplatky za dobierku hradí objednávateľ.

Ak ste nám neposlali Vašu adresu, kam chcete knihu zaslať, urobte tak dodatočne e-mailom na adresu books@plat4m.sk.

_____________________________

Ukážka z knihy

Bizub PeterNOČNÝ ROZHOVOR

Peter si z nočného stolíka zobral baterku a potichu zavolal škriatka pod paplón, kde ju rozsvietil a pokračoval v debate so škriatkom. Vyzvedal od neho, ako žijú malé deti v ich krajine a zatúžil sa tam raz ísť pozrieť. Peter zase ukázal škriatkovi mobilný telefón s fotoaparátom a Pe-Pe sa išiel popučiť od smiechu. Keď sa spolu fotili pod paplónom, tak na spoločnej fotke škriatka nebolo vidno. Potom vytočil nejaké číslo a z telefónu sa ozval hlas. Pe-Pe tomu nemohol uveriť. Skrinka hovorí! Teda nejaký človek v nej, veď ten musí byť oveľa menší ako škriatok!

„My škriatkovia žijeme oveľa dlhšie ako vy ľudia a žili sme tu oveľa skôr ako ste sa na Zemi vyvinuli vy ľudia.

Kedysi dávno žili ľudia i škriatkovia pokope a vedeli veľa vecí od škriatkov – teda používať aj kúzla. No potom začali ľudia viesť medzi sebou vojny, škriatkovia odišli z ich sveta a ľudia postupne zabudli to, čo sa od škriatkov naučili.

„Fíha,“ povedal Peter, „a čo je ešte u vás také iné ako u nás?“
„My nemusíme pracovať, ale len lúskneme prstami a vyčarujeme si, čo potrebujeme“, odpovedal škriatok.
„To je fantastické,“ skríkol Peter, „naučíš to aj mňa?“

Peter si hneď predstavoval, ako ráno lúskne prstami a hneď sa mu uprace celá izba. Upratovanie vecí nemal veru rád.

„No to by nešlo,“ pokračoval škriatok, „u nás každý škriatok musí chodiť päťdesiat rokov do školy.“
„Ty kocko!“ povedal Peter.
„Čo to je ‘kocko‘ – to slovo nepoznám,“ povedal škriatok.
„No, to tak hovoríme, keď nás niečo prekvapí“ pokračoval Peter. Zrazu sa nečakane otvorili dvere a vošla mama Hanka, otec Matej a zasvietili.

„S kým sa to tu rozprávaš?“

„No predsa so škriatkom z lesa!“ odpovedal Peter mame.
„No, a ten ti nepovedal,“ povedal otec, „že také malé deti ako ty už majú dávno spať a nie vyzerať do tmavého lesa?“

Až teraz si Peter uvedomil, že rodičia škriatka nevidia a tak sa upokojil. Dal rodičom ešte raz pusu na dobrú noc a tí si išli ľahnúť do vedľajšej izby. No predtým ešte zatvorili okno.

Facebook