Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Sú pehy kozmetický defekt?

05 júl Odoslal v Hojerová Jarmila, Kozmetika, krása, O knihe, Pre ženy, Radíme si navzájom, Zdravie | Komentáre vypnuté na Sú pehy kozmetický defekt?
Sú pehy kozmetický defekt?
 

Rozčuľujú ma pehy, ktoré sa mi často objavujú najmä na tvári, ale aj na ramenách a v horných partiách hrudníka. Považujem ich za kozmetický defekt. Čo s nimi?

Pehy sú najnepatrnejšími poruchami pigmentácie a v podstate ich nepovažujeme za chybu krásy. Väčšina „postihnutých“ má však opačný názor. Pehy sú problémom detstva a mladosti, na starnúcej pleti sú menej zjavné. Intenzita pieh sa počas roka mení. Na jar sú najvýraznejšie, v zime zblednú. Ako im predchádzať? Zrieknime sa úmyselného opaľovania a ani pri bežnom pobyte vonku nevystavujme nechránenú pokožku slnku. Na jar a v lete používajme opaľovacie prípravky s vysokým ochranným faktorom, na jeseň a v zime denné krémy s UV filtrom. Ako pehy odstrániť? Ak pehy už máme, môžeme ich intenzitu zmierniť uhorkovou alebo citrónovou šťavou a kozmetickými bieliacimi krémami. Dlhodobé používanie týchto látok však môže na suchej pleti urýchliť predčasnú tvorbu vrások a na mastnej podporiť upchávanie pórov a tvorbu vyrážok. Kto sa s nimi teda nevie zmieriť, môže sa rozhodnúť pre radikálne odstránenie odborníkom niektorou metódou korektívnej dermatológie v zimných mesiacoch.

______________
Na otázku odpovedá autorka publikácie Ako si vybrať vhodnú kozmetiku Jarmila Hojerová.

Facebook