Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Krstili sme novú knihu Ivana Hričovského

23 aug Odoslal v Horák Boris, Hričovský Ivan, O knihe, Záhrada | Komentáre vypnuté na Krstili sme novú knihu Ivana Hričovského
Krstili sme novú knihu Ivana Hričovského
 

V sobotu 22. augusta 2015 sme na nitrianskom Agrokomplexe slávnostne uviedli do života novú knihu Ivana Hričovského a Borisa Horáka Osvedčené rady do záhrady. Samostný krst sa uskutočnil za účasti krstných otcov primátora Nitry Doc. Ing. Jozefa Dvonča, CSc., a generálneho riaditeľa výstaviska Agrokomplex Nitra Ing. Eduarda Krcha a desiatok hostí a priaznivcov nestora slovenského ovocinárstva. 

Ivan Hričovský pri krste knihy Osvedčené rady do záhrady v Nitre 22. augusta 2015.

– Táto kniha je presne to, čo mnohí záhradkári potrebujú, – povedal profesoro Ivan Hričovský. – Je tam 265 otázok a odpovedí na všetky záhradkárske témy. Krásnu, pestrofarebnú publikáciu si priamo pred vchodom do konferenčnej miestnosti v pavilóne K mohli zakúpiť všetci návštevníci a väčšine z nich profesor I. Hričovský publikáciu aj podpísal s venovaním.Tí, ktorí sa memohli zúčastniť tohto krstu v Nitre a majú o knihu záujem, si ju môžu objednať s výhodnou zľavou TU alebo za plné ceny v rôznych kníhkupectvách na celom Slovensku.

Prezraďme si niečo z jej obsahu. V svojom vyjadrení na krste ku knihe profesor Ivan Hričovský ďalej povedal: – Mnohí poznáte moju publikačnú činnosť, nejeden z vás má i moje knihy doma.Patrí všetkým záhradkárom, sadovníkom a mojim drahým priaznivcom!

Osvedčené rady do záhrady krstí primátorom mesta Nitra Jozef Dvonč.

Praktické odpovede
V úvodnom slove v knihe Ivan Hričovský hovorí: Denne dostávam mnoho otázok, ktoré sa veľmi často opakujú, a tak si niekedy pripadám, že odpovede doslova „omieľam“ donekonečna ako taká pokazená platňa. Je mi to mnohokrát ľúto, že ľudia nemajú kde nájsť praktické odpovede na mnohé dôležité otázky, ktoré im pri milovanej práci v záhradke poriadne komplikujú život. Preto by som to spolu s mojími priateľmi aj touto knihou chcel zmeniť a uľahčiť záhradkárom cestu k odpovediam na otázky, ktoré ich trápia.

Elektronické záhradkárske fórum
Pred časom som s radosťou súhlasil, aby sme spolu s vydavateľstvom Plat4M Books vytvorili elektronické záhradkárske fórum, kde sa ľudia môžu pýtať na veci súvisiace so záhradkárčením a sadovníctvom, a aj dostanú odborné odpovede.

Nie každý je na internete
Ivan Hričovský, Boris Horák: Osvedčené rady do záhrady, Plat4M Books, 2015Takto vznikol môj poradenský profil na Facebooku Rady.do.záhrady.profesor.Hričovský. Popri praktických radách uvádzaných skoro denno-denne na stránku, mám tu čulý kontakt s mnohými z vás. Neraz síce nemusím ani zasahovať, aby ste si navzájom odpovedali na otázky, no na priame otázky chcem v rámci mojich časových možností odpovedať. Je však ešte stále veľmi veľa takých, ktorí jednoducho nevedia prísť na internet a takto si prečítať praktické rady z rôznych oblastí záhradkárčenia. Práve pre tých najmä má slúžiť táto plnofarebná knižná publikácia v krásnej odľahčenej flexi väzbe. Je to prvá kniha otázok priateľov z mojej stránky na Facebooku, ktoré ste mi adresovali na tento vyhľadávaný a navštevovaný profil za posledný rok.

Ivan Hričovský odovzdáva Anne Jakábovej upomienkovú plaketu ako člen klubu autorov edície Praktické rady záhradkárom.

Prizval som si odborníkov
Nie na všetky otázky viem však odpovedať, pretože moja špecializácia je ovocinárstvo. I preto som si privolal priateľov – pomocníkov, všetko erudovaných a uznávaných odborníkov vo svojej oblasti s dlhoročnými praktickými a pedagogickými skúsenosťami. Kto sú to?
Prof. Ing. Magdaléna Valšíková, PhD. – pre oblasť zeleninárstva
Prof. Ing. Anna Jakábová, PhD. – kvety a byliny
Prof. Ing. Pavel Hrubík, DrSc. – okrasné dreviny
Ing. Soňa Švecová – záhradná architektúra
Doc. Ing. Ladislav Varga, PhD. – výživa a hnojenie záhradných rastlín
Doc. Ing. Štefan Hronský, PhD. – vinohradnícke a vinárske témy
Doc. Ing. Ladislav Ducsay, PhD. – výživa a hnojenie záhradných rastlín
Ing. Zoltán Tamašek – biologická ochrana rastlín
Všetci sú súčasne aj autormi publikácií z edície Praktické rady záhradkárom, ktoré od roku 2013 pripravuje a vydáva pod mojou odbornou garanciou vydavateľstvo Plat4M Books.

Rád odpoviem na všetky otázky
V tejto publikácii nie sú odpovede na všetky otázky. Ani nemôžu byť, sú to však tie, ktoré sa najčastejšie opakovali alebo boli veľmi špecifické. Mnohé odpovede však nenájdete nikdy inde, iba tu alebo sme ich zodpovedali na mojom profile na Facebooku. Ak máte otázky, na ktoré vám v tejto knihe alebo ostatných z edície Praktické rady záhradkárom chýbajú odpovede, napíšte mi. Na Facebook, do relácií v Rádii Regina alebo Farmárska revue, na e-mailovú adresu books@plat4m.sk alebo na poštovú adresu vydavateľstva. Rád vám odpoviem.

Facebook