Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Vypadávanie vlasov – dôsledok nesprávnej výživy

30 aug Odoslal v Horáková Katarína, Oddelená strava, Pre ženy, Radíme si navzájom, Zdravie | Komentáre vypnuté na Vypadávanie vlasov – dôsledok nesprávnej výživy
Vypadávanie vlasov – dôsledok nesprávnej výživy
 

Nevhodné zloženie stravy, ktoré neprospieva koži, neosoží ani vlasom. Aby vlasy ostali zdravé, treba im pomôcť zvnútra. Vitamín B je tajomstvom pekných vlasov, očí a perí. Nedostatok vitamínu E zasa spôsobuje napríklad suchosť a šupinatosť kože. Organizmus potrebuje aj vitamín H, nazývaný aj biotín.

Ako nadobudnúť vitamíny?
Pomáha prísun vitamínu B2, človek ho potrebuje denne v dávke 1,6 mg a nachádza sa v 1 litri mlieka. Keby ste chceli pokryť spotrebu tohto vitamínu inak: 50 g arašidov obsahuje 0,6 mg vitamínu B2, rovnaké množstvo sa nachádza v 50 g mandlí a v 125 g húb, v 50 g syra sa skrýva 0,3 mg vitamínu B2. Vitamín E: 12 mg pokryje dennú potrebu. Jeho hlavným zdrojom sú obilné klíčky. 15 g klíčkov obsahuje až 23 mg vitamínu E. Nachádza sa v malinách (4,5 mg v 100 g), v morčacom mäse (2,85 mg vitamínu E v 100 g), v avokáde (3 mg v 100 g). Potraviny s biotínom: žĺtok, pečeň a pšenica. Odporúča sa aj kúra s kapsulami biotínu.

Nedostatok zinku
Ako prevenciu proti vypadávaniu vlasov je mimoriadne vhodné dbať na dostatočný prísun zinku. Medzi príznaky jeho nedostatku patrí nielen vypadávanie vlasov, ale aj spomalený rast, nepravidelná menštruácia, narušenie reprodukčných schopností človeka, zníženie imunity, náchylnosť k infekciám, znížená kvalita pokožky a dlhšie hojenie rán. Pri jeho nízkej hladine pociťujeme depresiu, únavu alebo aj hyperaktivitu, zvýšenú náchylnosť k chorobám, či stratu chuti do jedla. Nedostatok zinku sa tiež prejavuje bielymi škvrnami na nechtoch.

Dodávka zinku stravou
Zinok môžeme organizmu dodať stravou, no aj výživovými doplnkami. Z potravín sa odporúča konzumácia pšeničných klíčkov, prírodnej ryže, slnečnicových semiačok, maku, strukovín, mäsa, húb alebo vaječných žltkov. Veľmi bohaté na zinok sú tiež morské produkty, ryby, pečeň, mliečne výrobky a celozrnné pečivo.

______________________
DVE KNIHY SO ZĽAVOU. O knihe Oddelená strava: Pre zdravie si viac môžete prečítať tu:http://www.plat4mbooks.sk/?p=7240 a o knižke receptov v Oddelená strava: Recepty a diéty tu:http://www.plat4mbooks.sk/?p=4918. Ponúkame Vám obe knižky so zľavou 20% za spoločnú cenu za 11,95 € (ušetríte skoro 3,00 €). Objednávky posielajte na email: eshop@plat4mbooks.sk. Nazabudnite uviesť Vaše meno a priezvisko, presnú adresu aj s PSČ. Knihy Vám zašleme na dobierku. Pri každej desiatej objednávke bude poštovné ZADARMO.

Facebook