Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Peter Bizub: Vyvolený právnik

19 apr Odoslal v Autori, O knihe, Príbehy, osudy, priznania, detektívky | Komentáre vypnuté na Peter Bizub: Vyvolený právnik
Peter Bizub: Vyvolený právnik
 

Korupcia je všade. Vždy bola i bude, pokiaľ ľudstvo bude jestvovať. Avšak už prerástla všetky medze. Zlikvidovať ju nemožno, iba obmedziť. Je súčasťou nás ľudí, nášho správania sa. Hanbíme sa dávať, obávame sa brať. Ľudská chamtivosť, túžba mať viac a získať to rýchlejšie a ľahšie, nás však často vystavuje skúškam čistoty charakteru.

Peter Bizub Vyvolený právnik knihaV krajine, kde sa odohráva tento príbeh, korupčná hydra dosiahla svoj maximálny vrchol. Už aj samotní právnici rezignujú v tomto boji. Musí sa stať niečo výnimočné, čo obnoví znovu vieru ľudí v právo a spravodlivosť. Toto sú úvodné slová autora knižnej novinky z vydavateľstva Plat4M Books Petra Bizuba. A to výnimočné sa stáva! Hlavný hrdina, starší akvokát Ondrej Srna, dostáva ohromnú moc. Má možnosť napraviť všetky krivdy, nespravodlivé rozhodnutia podplatených sudcov. Prosto prišiel zázrak. Začítajte sa do úvodných riadkov tohto príbehu, ktorý nápadne pripomína situáciu v postkomunistických krajinách strednej Európy.

____________

Ondrej Srna je starší advokát, čerstvý vdovec so zabehnutou právnickou praxou v štáte Slávsko začleneného do Paneurópskej únie. Po vyše dvadsiatich rokoch právnickej praxe je unavený a znechutený výsledkami práce či neochotou súdov, polície, štátneho zastupiteľstva či verejnej správy rozhodovať spravodlivo.

Nevie sa zákonnými prostriedkami domôcť spravodlivosti pre svojich klientov. Pravdepodobne i všetky inštitúcie ho už dali na svoju čiernu listinu a už nevyhovujú žiadnym jeho zákonným návrhom v prospech svojich klientov. Odvšadiaľ cíti pach rodinkárstva, korupcie, hoci ju nevie dokázať.

Peter Bizub Vyvolený právnik kniha korupciaNikdy nedal či nedostal žiaden úplatok a tak sa môže spoliehať len na tie „svoje zákony“. Tie však, zdá sa, platia len pre úzku skupinu spoločnosti. Tie represívne pre obyčajných zlodejíčkov, tie oprávňujúce k určitým výhodám zase pre „horných desaťtisíc“.

Jeho práca i výsledky ho trápia a neuspokojujú a tak raz pri zaspávaní zatúži mať takú moc, aby mohol všetko v jeho krajine zmeniť, odhaliť podvodníkov, korupciu, potrestať ich. Zároveň je nespokojný so sociálnou politikou štátu – súcíti so starými, chorými a tými v núdzi. Pre tých by chcel mať toľko majetku, aby vedel každému pomôcť.

Počas spánku má Ondrej živý sen, keď k nemu prehovorí hlas zo svetla a oznámi mu, že vyhovel jeho prianiu a vyvolil si ho za pozemského ochrancu utláčaných, chorých a chudobných.

Dáva mu moc všetko napraviť.

Ak však túto moc zneužije, odoberie mu túto moc a príde o život. Ondrej vo sne s dohodou súhlasil.

Na znak ich dohody vypálil mu hlas nad srdce písmeno „V“ – teda VYVOLENÝ. Ak sa mu časom bude toto písmeno strácať, bude ho to páliť. To je znak, že ak svoje činy, ktorými moc zneužil, nenapraví, tak stratí navždy túto moc a príde aj o život.

Facebook