Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

TEHOTNÁ: Zelenou stravou k trvalej očiste

16 máj Odoslal v Autori, Horáková Katarína, Materstvo, Rodičovstvo a výchova, Tehotenstvo, Zavarská Sabína, Zdravie | Komentáre vypnuté na TEHOTNÁ: Zelenou stravou k trvalej očiste

Pre trvalú detoxikáciu, najmä po absolvovaní základnej očistnej kúry je vhodná sladkovodná jednobunková zelená riasa Chlorella pyrenoidosa a modrozelená riasa Spirulina alga. Radí Profesorka Katarína Horáková:

Obe už pred miliónmi rokov tvorili súčasť vodného planktónu a zachovali sa prakticky bez zmien až do dnešných dní. Pôvodne ich uctievali pre ich potenciál poskytnúť bohatý vysokokvalitný zdroj bielkovín, vitamínov a minerálov. Dnes vieme, že majú aj ozdravovacie a detoxikačné účinky. Počas prispôsobovania meniacim sa životným podmienkam si vytvorili rad obranných látok, ktoré sú schopné odovzdať nášmu telu v tej najprijateľnejšej podobe. Chlorella je najviac prebádaná potravina vďaka potravinovému výskumu predovdreamstime_xl_32371030šetkým v Japonsku a v USA.

V Japonsku je chlorella základom, jedia ju aj v strave
Za užívanie chlorelly broja prestížne svetové zdravotné a výživové inštitúcie, jej ozdravovacie a detoxikačné účinky potvrdzujú mnohé významné vedecké štúdie. Je vhodná pre každého, kto sa chce preventívne chrániť pred striehnucimi chorobami. V Japonsku chlorellu užíva denne pravidelne v tabletkovej forme viac ako 7 miliónov ľudí! A ďalšie desiatky miliónov v špagetách či zmrzline a v stovkách iných potravín. Kompletný plán zdravia prostredníctvom omladenia čriev môžeme docieliť súčasným užívaním modrozelenej špirálovitej mikroriasy spiruliny. Patrí rovnako ako chlorella k najstarším organizmom na Zemi. Jej nutričný potenciál odhalili už Aztékovia, ktorí ju pravidelne konzumovali.

Aké sú ďalšie pozitíva spiruliny?
Okrem nutričných výhod je ľahko stráviteľná a vstrebateľná. Spektrum jej pozitívnych účinkov na ľudský organizmus je také široké, že v podstate prospieva každej vekovej kategórii. Ponúka unikátnu výživu najmä pre tých, ktorí zanedbávajú správnu životosprávu. Je bohatá aj na rastlinné farbivá, a to na zelený chlorofyl a modrý fytokyanid. Najmä vďaka chlorofylu pomáha detoxikovať náš organizmus. Ďalšou nevyhnutnou skupinou živín, ktorú si telo nedokáže syntetizovať sú polynenasýtené mastné kyseliny. Jedna z nich je gamalinolénová kyselina GLA (nachádza sa v hojnom množstve v materskom mlieku), ktorá sa okrem iného podieľa na regulácii hladiny cukru v krvi a na znižovaní hladiny cholesterolu v krvi.

Chlorella pyrenoidosa na očistu a detoxikáciu
Už v prvej polovici minulého storočia bolo známe, že stimuluje a normalizuje lenivé, neaktívne hrubé črevo. Druhý závažný poznatok bol, že Chlorella pyrenoidosa podporuje rýchly rast Lactobacillus – jeden z druhov užitočných baktérií, ktorý chráni hrubé črevo. Za výnimočné dreamstime_xl_32637325detoxikačné schopnosti vďačí jedinečnej štruktúre bunkovej steny. A. W. Atkinson Jr. so spolupracovníkmi v roku 1972 objavili, že jej bunková stena okrem celulózových mikrovlákien obsahuje polymerizovanú látku na báze betakaroténu, sporopolleín. Ten vykazuje neuveriteľnú schopnosť viazať na seba látky, o ktorých sa tradovalo, že sú z ľudského tela neodstrániteľné a natrvalo mu škodia. Ide najmä o ťažké kovy (olovo, ortuť, kobalt, kadmium), rádioaktívne izotopy, ale i pesticídy a insekticídy. Tieto a ďalšie škodliviny, ktoré si znečistený organizmus vyrába sám sa nadviažu na časti bunkovej steny chlorelly a vylúčia sa z tela zvyčajne už v neškodnej forme. Navyše, rastový faktor CGF stimuluje rast užitočných laktobacilov a súčasne opravuje poškodené tkanivo čreva.

Z  knihy autoriek SABÍNY ZAVARSKEJ, YKY HRICKOVEJ a KATARÍNY HORÁKOVEJ: SOM TEHOTNÁ, ktorú si môžete kúpiť tu: http://www.zelenyjezko.sk/.

 

Facebook