Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Zázraky proti vypadávaniu vlasov

20 júl Odoslal v Kozmetika, krása, Pre ženy, Radíme si navzájom, Zaujímavosti, Zdravie | Komentáre vypnuté na Zázraky proti vypadávaniu vlasov
Zázraky proti vypadávaniu vlasov
 

Ak vám veľmi vypadávajú vlasy, skúste nasledovné recepty.

Tri menšie cibule pokrájajte najemno a dajte do fľaše s vodkou. Nechajte stáť niekoľko dní na teplom mieste, potom sceďte a zamiešajte v pomere 1 : 1 s repíkovým odvarom, ktorý pripravíte tak, že na 3 dl vody dáte 1 polievkovú lyžicu repíka. V tomto roztoku si možno oplachovať hlavu aj niekoľkokrát denne, alebo si ho vtierajte do pokožky hlavy aspoň na noc. Kúra by mala trvať niekoľko týždňov.

Odvar z lipového kvetu, ktorý si pripravíme tak, že tri polievkové lyžice lipového kvetu povaríme v pol litri vody, je takisto veľmi účinný. Scedený a mierne teplý odvar si vtierame do pokožky vlasov alebo si ním pokožku hlavy zľahka a pravidelne oplachujeme, pričom lipový odvar vtierame ku korienkom vlasov.

Obklady z čerstvo postrúhaného chrenu takisto pomáhajú vlasom. V tomto prípade však treba postupovať citlivo, pretože chren môže citlivú pokožku dráždiť. Skúsime teda postrúhaný chren priložiť na pokožku hlavy iba na minútku a potom hlavu dôkladne opláchnuť a umyť žihľavovým šampónom. Môžeme použiť aj odvar z chmeľu, puškvorca či prasličky (do hrnčeka vložíme 2 polievkové lyžičky bylinky, zalejeme 2 dl vody a necháme krátko zovrieť).

Vajíčková maska, ktorú pripravíme tak, že v miske vymiešame jedno vajce, nanesieme ho na pokožku hlavy a necháme pôsobiť 15 minút, pôsobí tiež blahodarne. Po uplynutí tejto doby vlasy umyjeme šampónom a dôkladne opláchneme. Nezabúdajme ani na výživu vlasov zvnútra a dbajme na dostatočný prísun zinku a vitamínov E a B.

Facebook