Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Kde sa skrýva prameň životnej energie?

01 aug Odoslal v Horáková Katarína, O knihe, Pre ženy, Radíme si navzájom, Zaujímavosti, Zdravie | Komentáre vypnuté na Kde sa skrýva prameň životnej energie?
Kde sa skrýva prameň životnej energie?
 

Pokiaľ nám chýba energia a sme stále unavení, zrejme vedieme nesprávny spôsob života, nesprávne sa stravujeme. Výživa je bez akýchkoľvek pochybností najväčším zdrojom energie. Avšak súčasne sa stáva najnáročnejšou na spotrebu energie, ak nesprávne kombinované jedlo ostáva dlho v žalúdku a v čreve. Zloženie stravy teda určuje energetickú rovnováhu v organizme.

Životná sila či energia je daná geneticky. My ju oslabujeme nevhodným spôsobom života a zhoršovaním životného prostredia. Zdá sa, že dochádza k oslabeniu energie ľudstva ako celku. Činnosť mozgu môže byť oslabená neustálymi stresmi alebo pôsobením toxínov, ktoré narušujú funkciu jeho buniek a neurónov. Toxíny z čriev ovplyvňujú tiež chrbticu a kĺby, dochádza k blokádam, ktoré bránia prúdeniu energie. Chrbtica je vlastne hlavnou energetickou cestou a má nesmierne veľký význam pre naše zdravie. Mnoho chorôb dnes pochádza z chrbtice, ktorá sa stáva „smetiskom” odpadových látok. Veľa energie nám odoberajú plesne a patogénne mikroorganizmy rozmnožené v zanesenom čreve. Odtiaľ vlastne pramení únava a vyčerpanie veľkých jedákov.

Dôležité je tiež správne rozdelenie energie. Niektorí vedci sú názoru, že všetka zásoba našej bioenergie je rozdelená do troch vzájomne prepojených nádob, v ktorých pulzuje fyzická, sexuálna a tvorivá sila. Pritom ani jednu nádobu nemožno celkom naplniť, niet na to dosť energie. Delí sa totiž nepravidelne a jedna z oblastí vždy prevláda. Ak človek venuje všetky sily a myšlienky tvorivej práci (umeniu), často zabúda na telesné zdokonaľovanie sa a bývajú mu zväčša ľahostajné aj sexuálne radovánky. Potvrdzuje to aj výrok manželky jedného významného vynálezcu. Vyhlásila, že ak by niekto pred jej muža položil vedľa seba krásnu mladú dievčinu a tranzistor, siahol by určite po tranzistore.

Katarína Horáková
Článok je z pripravovanej knihy

Facebook