Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

eBook Titanic: Pýcha a skaza

eBook Titanic: Pýcha a skaza
 

Vo vydavateľstve Plat4M Books sme v záverečnej fáze uvedenia na trh prvej elektronickej knihy z našej produkcie. Bude to Titanic: Pýcha a skaza od Borisa Horáka. Knihu si budete vedieť zakúpiť prostredníctvom eshopov Wooky, Raj kníh a iných.

Už 100 rokov strháva ľudstvo príbeh luxusného zaoceánskeho parníka Titanic. Neustále sa k nemu vracajú milióny ľudí na celom svete. Predstava o posledných chvíľach života tých, na ktorých sa neušlo miesto v záchranných člnoch, dodnes vyvoláva zimomriavky na celom tele a nesmierny pocit smútku.

Pri tejto príležitosti vydavateľstvo Plat4M Books prinieslo v polovici februára 2012 paperbackové vydanie knihy pod názvom Titanic: Pýcha a skaza od Borisa Horáka. Publikácia opisuje podrobne všetky detaily, ktoré sa udiali na palube tejto najväčšej lode podledných 160 minút pred potopením.

Autor predstavuje všetky najvýznamnejšie osobnosti plaviace sa na Titanicu – kapitána Edwarda Johna Smitha a jeho veliaceho, prvého až šiesteho dôstojníka Wildea, Murdocha, Lightollera, Pittmana, ďalej Boxhalla, Lowea a Moodyho. Podrobne opisuje informácie o stavbe lode, o jej zásobách potravín pri tejto prvej plavbe, predstavuje konštruktéta parníka a vysvetľuje kto bol majiteľom Titanicu. V knihe nájdeme aj zoznam najznámejších skladieb, ktoré vznikli na počet fascinujúcej lode. Nechýbajú ani informácie o hudobníkoch a kapelníkovi, ktorí hrali až do posledných chvíľ.

V knihe sa dočítame aj objavné informácie o počte Slovákov, ktorí boli na palube lode pri jej prvej a súčasne aj poslednej plavbe cez Atlantik. Dozvieme sa aj o najbohatšom mužovi multimilionárovi Jacobovi Johnovi Astorovi. Aj napriek svojmu obrovskému bohatstvu i s ďalšími boháčmi si nedokázal zachrániť svoj život. Naopak predpoveď jasnovidky zachránila život dvadsaťročnej Constance Willardovej.

Tragédia vyše 1 500 obetí tohto námorného nešťastia však nebola úplne nazmar. Vďaka tejto hrôzostrašnej katastrófe prišli do námorníctva nové bezpečnostné prvky. Odvtedy už musí mať každá loď dostatok záchranných člnov pre všetkých pasažiérov a aj monitorovanie pohybu ľadovcov zabezpečuje plavidlám skoro stopercentnú bezpečnosť.

Kniha opisuje veľmi dramatické posledné chvíle potopenia Titanicu a prezrádza aj skutočný dôvod tejto katastrofy, ktorý nebol známy vyše 98 rokov a len nedávno ho prezradila vnučka jedného z dôstojníkov na palube Titanicu.

Knihu si teda už čoskoro budete môcť prečítať nielen v klasickej papierovej verzii, ale budete si ju môcť stiahnuť do svojho počítaču, iPadu či telefónu.

_____________________
Ďalšie články o Titanicu na tejto stránke nájdete TU.

Facebook