Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

ODDELENÁ STRAVA – Melónový deň

17 aug Odoslal v Chudneme, diéta, Horáková Katarína, O knihe, Oddelená strava, Pre ženy, Radíme si navzájom, Zdravie | Komentáre vypnuté na ODDELENÁ STRAVA – Melónový deň
ODDELENÁ STRAVA – Melónový deň
 

Už v septembri prinesieme na trh novú knihu od Kataríny Horákovej ODDELENÁ STRAVA: Recepty a diéty. Bude to prvá zo štyroch pripravovaných kníh od tejto úspešnej slovenskej autorky publikácií o zdravom životnom štýle. ODDELENÁ STRAVA: Recepty a diéty je inovovaný bestseller autorky, z ktorého sa  desaťtisíce výtlačkov predali na začiatku 21. storočia. 

V tejto upravenej a doplnenej knižke ODDELENÁ STRAVA: Recepty a diéty nájdete aj rôzne stravovacie návrhy na leto. Patrí k nim aj Melónový deň.

Melónový deň

Takýto diétny deň je ideálny vtedy, keď je veľmi horúco. Vodové a cukrové melóny občerstvia, obsahujú veľa draslíka (vyháňa prebytočnú vodu) a vitamín C (zvyšuje spaľovanie tukov). S týmto plánom štíhlosti schudneme v priebehu dvoch dní o kilogram.

Raňajky

250 g vodového melónu (90 kcal).

Desiata

125 g rozkrájaného vodového melónu zmiešame s 1 KL citrónovej šťavy, pridáme pol balíčka vanilkového cukru, všetko zmixujeme a pridáme asi 200 ml nízkotučného kefíru (185 kcal).

Obed – Plnená celozrnná palacinka

20 g celozrnnej múky zmiešame s 1/8 l sójového mlieka a 1 KL sójovej múky a dáme odstáť na 30 minút. Na panvicu dáme 1 KL olivového oleja a z cesta upečieme tenké palacinky. Potom zmiešame 100 g surovej nakrájanej zeleniny (napr. cesnaku, paradajok, papriky) s 2 KL sójového jogurtu a 2 PL nastrúhaného tofu spolu s 1 PL nakrájaných byliniek (petržlenová vňať, bazalka, zelerová vňať, pažítka a pod). Touto masou zeleniny a tofu naplníme palacinky, zrolujeme ich a nakrájame na hrubšie rezy (260 kcal).

Olovrant

250 g vodového melónu.

Večera – Ovocnomelónové tofu ako šalát

Nakrájame 200 g cukrového melónu, 1 kivi a 30 g tofu a naaranžujeme na tanier. Pripravíme marinádu z 50 g sójového jogurtu, pol KL korenia karí a pol KL nasekanej medovky a ňou polejeme šalát. Servírujeme s 1 plátkom hriankového chleba (290 kcal).

ODDELENÁ STRAVA: Recepty a diéty vyšla v roku 2001 a predalo sa z nej vyše 62 000 výtlačkov v rámci šiestich dotlačí za tri roky. Knižka sa predávala ako príbal s časopisom Ženský magazín, s publikáciou ODDELENÁ STRAVA II. A čo ďalej? a samostatne. Viac o tejto knihe sa dočítate TU.

Facebook