Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Predstavujeme: Vražda z pomsty

01 máj Odoslal v Horák Miroslav, O knihe | 4 komentáre
Predstavujeme: Vražda z pomsty
 


Začiatkom mája 2012 prinášame na knižný trh zbierku krátkych detektívnych príbehov z pera Miroslava Horáka Vražda z pomsty. Kniha obsahuje 19 detektíviek, v ktorých prípady rôznych vrážd rieši dvojica kriminalistov major Drozd a poručík Fialka.

Detektívky a kriminálne príbehy patria v súčasnosti k najvyhľadávanejším knižným žánrom. Skúsený autor stoviek poviedok a príbehov prichádza so zbierkou 19 prípadov, kde dvaja kriminalisti riešia vraždy rôzneho typu. Ide o súbor krátkych detektívnych príbehov, ktoré sa odohrávajú v mestskom i vidieckom prostredí. Príbehy vo svojom obsahu pri všetkých prípadoch vzájomne spája rovnaká dvojica kriminalistov major Drozd a poručík Fialka. Riešia, dedukujú, no v závere vždy prípad vyriešia v prospech spravodlivosti. A tak spoznáme vraha vysokoškolskej profesorky, milenca vytúženej ženy, herečky v divadle.

Kniha vznikla ako dlhodobý seriál v ženskom magazíne Moderná žena.  – Niektoré detektívky uverejnil tento časopis, väčšinu som však dopísal na objednávku, – hovorí autor. – Na prianie vydavateľa som príbehy napísal v rozsahu maximálne desať knižných strán, tie, ktoré vyšli v časopise som trošku rozšíril. Poznáme všetci, že popri každodennom tempe života sa často vyskytujú chvíle, kedy nervózne alebo netrpezlivo na niečo čakáme a neraz máme pocit, že daromne strácame drahocenný čas. U lekára pred ordináciou rátame koľko pacientov ešte máme pred sebou, kým sa dostaneme konečne na rad. Na železničnej stanici prešľapujeme, než nám príde očakávaný vlak. Vo vlaku či v električke neraz sedíme a bezcieľne hľadíme von z okna. To sú momenty, ktoré prečkáme niekedy trebárs len čítaním novín, ale mohli by sme ich vyplniť zábavnou a možno trochu i napínavou četbou. Sú to chvíľky, ktoré s uspokojením môžu vyplniť práve detektívky. To bol jeden z podnetov, ktoré ma priviedli k napísaniu týchto trocha napínavých, viac menej i zábavných príbehov. Ide o kriminálne prípady, ktoré sa odohrávajú v rôznych prostrediach, ich zápletka sa rozvíja na základe rozličných príčin, ide však vždy o vraždu či už neúmyselnú, zámernú, dokonca zákernú. Príbehy vo svojom obsahu pri všetkých prípadoch vzájomne spája rovnaká dvojica kriminalistov kapitán Drozd a poručík Fialka. Riešia, dedukujú, no v závere vždy prípad vyriešia v prospech spravodlivosti. 

 

ÚRYVOK Z KNIHY

Zúfalá vražda z nenávisti

… Ján Henych pri výsluchu sa priznal, že bol pod oknom Pavelkovcov viackrát. Jeden večer mal šťastie a videl rozčúleného Pavelku a i to, ako bije ženu. Urobil niekoľko fotografií, ktoré podhodil riaditeľovi do pošty. Zapieral však, že Pavelku zavraždil. Videl neskôr, že z domu vychádzalo auto, zľakol sa a utekal preč.

„Išli ste ten večer k domu naisto,“ nadhodil poručík.

„Veď ten e-mail o Kostenskom ste poslali vy, však?“

Henych bol úplne bledý, potil sa, a tento raz iba nemo prikývol. Kapitán dal bez slova pokyn policajtovi pri dverách, aby Henycha zatiaľ odviedli. Obrátil sa k poručíkovi a povedal:

„Myslím si, že sa teraz už všetko objasní, ideme si po pani Pavelkovú.“

Dvojica kriminalistov zazvonila na bránke domu. Erika Pavelková im otvorila a za ňou na vozíku sa sunula jej matka Ipserová. Kapitán pristúpil k Erike Pavelkovej a úradne povedal:

„Pani Pavelková, zatýkam vás za vraždu manžela Ota Pavelku!“

Mladá žena sčervenela, zúfalo vrhla pohľad na kapitána a začala nepríčetne hlboko dýchať a chrapľavo hovorila takmer hrdelným hlasom.

„Nie! Ja som nevinná!“ a potom začala hystericky plakať.

Vtedy jej matka Magdaléna Ipserová spoza vozíka vytiahla revolver a namierila ním na kapitána…

 

DETAILY O KNIHE

Miroslav Horák: Vražda z pomsty
19 prípadov majora Drozda a poručíka Fialku

Vydavateľstvo
Plat4M Books

ISBN titulu
978-80-970747-6-0

EAN titulu
9788097074760

Názov publikácie
Vražda z pomsty

Podtitul publikácie
19 prípadov majora Drozda a poručíka Fialku

Meno autora
Miroslav Horák

Počet strán
180 strán

Rozmery publikácie
110 x 175 x 8 mm

Žáner
Kriminálne príbehy / Detektívky

Väzba
Brožovaná väzba bez obalu

MOC
6,90 € s DPH

Termín expedície
Máj 2012

Grafické stvárnenie knihy
iGor Kovár

Ilustrácie
Andrej Wsól

Facebook