Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Ťažko sa nám chudne

07 jún Odoslal v Chudneme, diéta, Horáková Katarína, Oddelená strava, Pre ženy, Radíme si navzájom, Zdravie | Komentáre vypnuté na Ťažko sa nám chudne
Ťažko sa nám chudne
 

Ak nám nepomôže menej jesť, ak našou hmotnosťou podľa predstáv a očakávania nepohne ani oddelená strava, tak to potom súvisí s našou látkovou premenou. Tá nás môže prostredníctvom zlej výživy dostať z rovnováhy. Dôsledkom je, že výživné látky, predovšetkým tuk, sa nezužitkujú a ukladajú sa v bunkách.

Aby naša látková premena opäť dobre fungovala, na to potrebuje pomoc biolátok, ako je draslík, biotín, vitamín C a B-vitamíny z čerstvého ovocia a zeleniny. Tento efekt optimalizujú vitálne látky z jablčného octu. Preto zaraďme do nášho jedálneho lístka veľa šalátov s obsahom cesnaku, ktoré sú marinádované jablčným octom (2 PL), medom (2 PL) a jodidovanou morskou soľou (1 KL).

AKO PÔSOBÍ JABLČNÝ OCOT NA BIO-ROVNOVÁHU? Jablčný ocot obsahuje veľa vitálnych látok, ktoré viažu v tele nadbytočné kyseliny. Znie to paradoxne, pretože samotný jablčný ocot je kyslý, chemicky však súčasne vyvažuje kyselino-zásaditú rovnováhu tela. Človek potrebuje len malé množstvo jablčného octu, aby sa v bunkách udržal určitý stupeň kyslosti, a tak by mohli hladko prebehnúť všetky biochemické procesy. Najčastejšou príčinou pomalého, lenivého metabolizmu býva nadmerné jedenie, stres, sladkosti, káva alebo alkohol. Tekutiny a mastné kyseliny sa v takomto prípade neodtransportujú a dôsledkom je priberanie na hmotnosti.
Tu môže pomôcť nasledujúca rada: Prostredníctvom okyslenia čerstvého ovocia a zeleniny jablčným octom a cieleným každodenným pitím jablčného octu sa aktivizuje naša látková premena. Spotrebujeme viac energie a pritom chudneme!

ČO OBSAHUJE JABLČNÝ OCOT? Viac ako 30 minerálnych látok, z biogénnych prvkov predovšetkým draslík, sodík, horčík, vápnik, z mikroelementov jód, meď, zinok. Rovnako tiež vitamíny a vlákniny – pektíny robia čistú jablčnú šťavu zdravú a octové baktérie ju premieňajú na ocot, ktorý je navyše tak účinný pri chudnutí. Vitálne látky zrýchlia trávenie, aktivizujú látkovú premenu a podporujú tak odbúravanie tukov. Preto začnime každý deň ráno ešte pred raňajkami s kyslým drinkom, a to: z 2 dl vody, 2 KL jablčného octu, 1 KL medu a počas dňa používajme jablčný ocot aj pri príprave šalátov.

_________________________
ZACHOVAJME SI ZDRAVIE. Tí, ktorí hľadáte odpovede na rôzne zdravotné otázky týkajúce sa srdca, ciev, mozgu, detoxikácie organizmu, redukčnej či zoštíhľovacej diéty, ale aj mnohých ďalších tém zdravého životného štýlu a kuchárskych receptov, môžete ich nájsť v knihách z vydavateľstva Plat4M Books. Objednať si ich SO ZĽAVOU môžete TU. Nájdete tam knihy, ktoré by nemali chýbať v žiadnej rodine.

Facebook