Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Katarína Horáková: Umenie zdravo žiť

Katarína Horáková: Umenie zdravo žiť
 

Publikácia Umenie zdravo žiť od Kataríny Horákovej – autorky knižných hitov Detoxikácia organizmu, Nebojme sa zdravia, Oddelená strava, Monitor zdravia a Varovné signály tela – kladie dôraz predovšetkým na to, ako treba žiť a čomu sa vyhýbať už v mladosti, aby sa životné neresti nevypomstili v zrelšom veku. 

Sme národ dobre živených, lenže prevažne nesprávne stravovaných ľudí. Všimnime si, koľkí okolo nás majú pekne zaoblené tvary, na pohľad spokojné tváre, plné usmiate líca, čo však nie je vždy pravým prejavom vnútorných pocitov. Každý by rád zapôsobil krásnou, urastenou, sviežou postavou, a to v každom veku. V tejto súvislosti vznikajú najväčšie problémy! Chýba nám trpezlivosť, pevné predsavzatie. Problémom však nebýva iba nadváha, prípadne prílišná obezita. S ňou sa obyčajne ruka v ruke vlečie celý rad zdravotných problémov a súvislosť je dokázateľná. Práve pre mnohých márne sa snažiacich bojovníkov proti nadváhe, ale i podvýžive a za lepší imidž i zdravší životný štýl, sa autorka rozhodla napísať túto knihu.

Profesorka Katarína Horáková v príhovore knihy hovorí: Sama som ešte počas vysokoškolských štúdií mávala dosť veľké zažívacie problémy a vtedy som po prvý raz začala sledovať, čo mi v strave škodí. Nepoznala som princíp kombinovanej stravy, ale zistila som už vtedy, že určité potraviny, dokonca v určitých kombináciách, mi nerobia dobre. Robila som si vlastný výber jedál, a tak som si v stravovacom režime vypestovala určitú disciplínu. Z vlastnej skúsenosti môžem po rokoch potvrdiť, že tým, že som od určitého času radikálne zmenila stravovacie návyky, predišla som rôznym chorobám, ktoré sa začínali objavovať. Strpčovali mi život a oberali ma o silu. Už tým, že som od určitého času na lačný žalúdok najprv vypila ovocný alebo bylinkový čaj so šťavou z jedného celého citrónu, raňajkovala v zásade iba ovocie a müsli, a podstatne som zvýšila príjem tekutín, cítila som, ako mi to celkove prospieva. S prekvapením som zistila, že začínam mať oveľa viac energie, dokonca viac ako v mladších rokoch.

Kniha vyšla vo vydavateľstve Metro Media prvýkrát v roku 2009 a predalo sa 10 000 výtlačkov. O rok neskôr vyšlo druhé, rozšírené vydanie  a z neho sa predalo vyše 7 000 kusov.

Facebook