Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

TEHOTNÁ: ZELENÉ POTRAVINY AJ POČAS TEHOTENSTVA?

15 máj Odoslal v Autori, Deti, Horáková Katarína, Materstvo, Rodičovstvo a výchova, Zavarská Sabína | Komentáre vypnuté na TEHOTNÁ: ZELENÉ POTRAVINY AJ POČAS TEHOTENSTVA?

Stravovanie a výživa tehotnej ženy môže ovplyvniť celoživotné zdravie jej potomstva. Ak je nevhodná, zvýši riziko niektorých ochorení. Ak ste užívali pred tehotenstvom clorellu a/alebo spirulinu, prospešná bude pre vás aj počas tehotenstva. Radí Profesorka Katarína Horáková:

ZÁKLADNÉ STAVEBNÉ KAdreamstime_xl_32371030MENE TRVALEJ DETOXIKÁCIE
„Pre trvalú detoxikáciu, najmä po absolvovaní základnej očistnej kúry je vhodná sladkovodná jednobunková zelená riasa Chlorella pyrenoidosa a modrozelená riasa Spirulina alga. Obe už pred miliónmi rokov tvorili súčasť vodného planktónu a zachovali sa prakticky bez zmien až do dnešných dní. Pôvodne ich uctievali pre ich potenciál poskytnúť bohatý vysokokvalitný zdroj bielkovín, vitamínov a minerálov. Dnes vieme, že majú aj ozdravovacie a detoxikačné účinky. Počas prispôsobovania meniacim sa životným podmienkam si vytvorili rad obranných látok, ktoré sú schopné odovzdať nášmu telu v tej najprijateľnejšej podobe. Chlorella je najviac prebádaná potravina vďaka potravinovému výskumu predovšetkým v Japonsku a v USA,“ vysvetľuje profesorka Horáková v knihe autoriek SABÍNY ZAVARSKEJ, YKY HRICKOVEJ a KATARÍNY HORÁKOVEJ: SOM TEHOTNÁ, ktorú si môžete kúpiť tu: http://www.zelenyjezko.sk/.

JAPONCI JU POZNALI UŽ DÁVNO
Pozitívne účinky chlorelly  potvrdzujú mnohé významné vedecké štúdie. „Je vhodná pre každého, kto sa chce preventívne chrániť pred striehnucimi chorobami. V Japonsku chlorellu užíva denne pravidelne v tabletkovej forme viac ako 7 miliónov ľudí! A ďalšie desiatky miliónov v špagetách či zmrzline a v stovkách iných potravín,“ zdôrazňuje odborníčka.

ČO SA STANE, AK KU CHLORELLE AK PRIDÁME AJ SPIRULINU?
Kompletný plán zdravia prostredníctvom omladenia čriev môžeme docieliť súčasným užívaním modrozelenej špirálovitej mikroriasy spiruliny. Patrí rovnako ako chlorella k najstarším organizmom na Zemi. Jej nutričný potenciál odhalili už Aztékovia, ktorí ju pravidelne kodreamstime_xl_32637325nzumovali. Okrem nutričných výhod je ľahko stráviteľná a vstrebateľná. Spektrum jej pozitívnych účinkov na ľudský organizmus je také široké, že v podstate prospieva každej vekovej kategórii.

POMOC, AK ZANEDBÁVATE ZDRAVÚ ŽIVOTOSPRÁVU
Ponúka unikátnu výživu najmä pre tých, ktorí zanedbávajú správnu životosprávu. Je bohatá aj na rastlinné farbivá, a to na zelený chlorofyl a modrý fytokyanid. Najmä vďaka chlorofylu pomáha detoxikovať náš organizmus. Ďalšou nevyhnutnou skupinou živín, ktorú si telo nedokáže syntetizovať sú polynenasýtené mastné kyseliny. Jedna z nich je gamalinolénová kyselina GLA (nachádza sa v hojnom množstve v materskom mlieku), ktorá sa okrem iného podieľa na regulácii hladiny cukru v krvi a na znižovaní hladiny cholesterolu v krvi.

—————————————————————

Z  knihy autoriek SABÍNY ZAVARSKEJ, YKY HRICKOVEJ a KATARÍNY HORÁKOVEJ: SOM TEHOTNÁ, ktorú si môžete kúpiť tu: http://www.zelenyjezko.sk/.

Facebook