Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Schudla som iba kilo, kým môj manžel sedem…!

27 júl Odoslal v Chudneme, diéta, Horáková Katarína, Oddelená strava, Pre ženy, Radíme si navzájom, Zaujímavosti, Zdravie | Komentáre vypnuté na Schudla som iba kilo, kým môj manžel sedem…!
Schudla som iba kilo, kým môj manžel sedem…!
 

Nejedna žena, ktorá niekedy spoločne so svojím partnerom podstupovala odtučňovaciu kúru, určite zažila rovnaké sklamanie, ako jedna známa, ktorá behala so svojím manželom každé ráno niekoľko kilometrov v nádeji, že jej to pomôže a jej driek bude štíhlejší. Po štyroch týždňoch zhodila necelý kilogram, kým jej manžel schudol takmer o sedem kilogramov…

Ďalšie články na tému chudneme:
Prečo sa ľahšie chudne s vodou?
Ideálna hmotnosť sa s vekom zvyšuje 

Doktor Arthur Frank vysvetľuje túto skutočnosť tak, že muži majú na jeden kilogram hmotnosti viac svalovej hmoty ako ženy. Teda – ak žena s rovnakou výškou a hmotnosťou ako muž skonzumuje rovnaké množstvo potravy, muž schudne oveľa rýchlejšie. Dôvod? Aktívne zapojená svalovina spotrebuje, čiže spáli, viac energetických látok – a tie berie z tukových zásob. Niekto si tento jav vysvetľuje tak, že muži majú silnejšiu vôľu, nie je to však pravda – majú iba viac svalovej hmoty ako ženy.

– Obe pohlavia túžia po potrave s vysokým obsahom tukov, – hovorí Adam Drewnowski, riaditeľ programu výživy na Michiganskej univerzite v USA. Jeho výskum naznačuje, že ženy dávajú skôr prednosť sladkým tučným pokrmom, ako sú koláče, torty a čokoláda, kým muži si častejšie vyberajú slané, tučné veci, ako sú napríklad zemiakové lupienky či ostré údeniny.

Teda, ak sa snažíme chudnúť so svojím partnerom, pomáhajme si vzájomne a berme do úvahy svoje biologické rozdiely.

Článok je z pripravovanej knihy Katarína Horáková: Oddelená strava – Zdravé chudnutie, ktorá príde na slovenský knižný trh na jeseň tohto roku.

Facebook