Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Na udržanie hmotnosti nemusíte hladovať

06 aug Odoslal v Chudneme, diéta, Pre ženy, Radíme si navzájom, Skybová Katarína, Zaujímavosti, Zdravie | Komentáre vypnuté na Na udržanie hmotnosti nemusíte hladovať
Na udržanie hmotnosti nemusíte hladovať
 

Na udržanie hmotnosti nie je potrebné hladovanie, oveľa vhodnejší je každodenný vyvážený prijem stravy, ktorý zabezpečí nielen dostatok energie, ale aj dobrú fyzickú a psychickú pohodu, povedala v online rozhovore s čitateľmi Pravda.sk odborníčka na chudnutie a výživu Katarína Skybová.

Príčinou obezity je vysoký energetický príjem. Tuky, ak sa konzumujú v rozumnom pomere – 25 až 30 percent z objemu energetického príjmu racionálnej stravy, vám obezitu nespôsobia. Rovnako ako príčinou nie je príjem cukrov v objeme 55 percent z energetického príjmu 900 až 1 000 kJ. Ak budete konzumovať aj veľa tukov, aj veľa cukrov, dopracujete sa k obezite, povedala Skybová v odpovedi na ďalšiu z otázok.

Na Slovensku do roku 1992 neexistovala žiadna inštitúcia, ktorá by poskytovala ľuďom možnosť schudnúť v ich prirodzenom sociálnom prostredí pod odborným zdravotníckym dohľadom. Preto sa Katarína Skybová rozhodla priniesť na Slovensko nové možnosti chudnutia pod odborným vedením. Na základe poznatkov a osobných skúseností o chudnutí zo zahraničia vytvorila vlastnú metódu, šitú na mieru potrebám Stredoeurópanov.

Od roku 1992 sa profesionálne venuje chudnutiu, redukcii nadváhy, zdravému životnému štýlu a je zakladateľkou a riaditeľkou Inštitútu redukcie a prevencie nadváhy kompliment. Je členkou Obezitologickej sekcie Slovenskej diabetologickej spoločnosti pri Slovenskej lekárskej spoločnosti, členkou akreditačnej komisie pre postgraduálne vzdelávanie pri Ministerstve zdravotníctva SR a autorkou špecializačného študijného programu pre špecializovaný odbor liečebná výživa. Je autorkou kníh Stále štíhla, Redukčná diéta či FRESH diet.

Odpovede Kataríny Skybovej na otázky čitateľov nájdete TU.

Facebook