Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Potrebuje váš žalúdok a črevá pomoc?

31 máj Odoslal v Horáková Katarína, Pre ženy, Zaujímavosti, Zdravie | Komentáre vypnuté na Potrebuje váš žalúdok a črevá pomoc?
Potrebuje váš žalúdok a črevá pomoc?
 

Súčasťou najnovšej publikácie z produkcie vydavateľstva Plat4M Books Katarína Horáková: Detoxikácia organizmu – Kľúč k zdraviu je test na tému Potrebuje váš žalúdok a črevá pomoc? Trápia vás tieto životne dôležité súčasti vášho tela? Odpovedzte na priložené otázky a vyhodnoťte si ich. 

TEST: POTREBUJE VÁŠ ŽALÚDOK A ČREVÁ POMOC?

• Cítite napríklad po zjedení niečoho kyslého alebo po vypití kávy nepríjemné reakcie v žalúdku?
• Máte po strese často hnačku?
• Raňajkujete s ťažkosťami?
• Škvrčí vám často po jedle v bruchu?
• Cítite príležitostne pach v ústach?
• Trpíte na vypadávanie vlasov alebo lámanie nechtov?
• Strieda sa u vás hnačka a zápcha?
• Zapácha vaša stolica?
• Tvoria sa vám často vyrážky?
• Dávate nevedomky prednosť tekutým jedlám (napríklad omáčkam, polievkam) alebo počas jedla veľa pijete?

Vyhodnotenie:
Ak ste odpovedali dvakrát Áno, zloženie vašich žalúdočných a črevných štiav je uspokojivé, ako aj stav vašej črevnej flóry.
Ak odpoviete trikrát až päťkrát Áno, nastáva u vás čas postarať sa o zregenerovanie žalúdočnej a črevnej sliznice pomocou karoténov a vitamínu A, alebo rakytníkového oleja či zelenej riasy Chlorella pyrenoidosa. Takáto kúra pôsobí dosť rýchlo, pretože bunky sliznice majú krátky život a rýchlo sa obnovujú.
Ak šesťkrát alebo ešte viackrát odpoviete Áno, odporúča sa navyše užívať tabletky z pivovarských kvasiniek. Okrem aktívnych stopových prvkov potrebných pre zažívanie, obsahujú aj skoro všetky B vitamíny, ktoré sú nutné pri metabolizme cukrov. Orechy, ľanové a tekvicové semená sú bohaté na nenasýtené mastné kyseliny, ktoré podporujú vitamín A v jeho účinku.

Dĺžka života závisí od stupňa deformácie hrubého čreva. Ak sú upchaté alebo zlepené črevné klky, môžeme jesť koľko chceme, naše telo nie je dostatočne vyživované. Klky sa zvyčajne upchávajú odpadovými látkami z potravín, ktoré si nesprávne vyberáme alebo kombinujeme. Prejavuje sa to najmä na deformácii hrubého čreva. Po dlhšej dobe sú steny čreva doslova polepené masou zadržiavaných fekálií. Na priečnom reze hrubého čreva vidíme hrubú nalepenú vrstvu s malým otvorom, kade môžu prechádzať zvyšky strávenej potravy. Z takto upchatého hrubého čreva môžeme mať síce denne niekoľkokrát „stolicu bez ťažkostí“, ale tento stav nie je ani normálny ani zdravý. V skutočnosti ide o veľmi nebezpečnú situáciu, pretože kedykoľvek môže dôjsť k uzatvoreniu čreva.

Knihu Katarína Horáková: Detoxikácia organizmu si môžete objednať tu: Martinus.sk, Gorila.sk alebo Mingle.sk.
Ďalšie články týkajúce sa tém o črevách nájdete na blogu autorky TU a tém o žalúdku zase TU.

Facebook