Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Prečo treba jesť pomaly?

21 aug Odoslal v Chudneme, diéta, Horáková Katarína, O knihe, Pre ženy, Radíme si navzájom, Zaujímavosti, Zdravie | Komentáre vypnuté na Prečo treba jesť pomaly?
Prečo treba jesť pomaly?
 

Z amerických štatistík vychádza, že priemerný Američan zhltne jedlo za 12 minút. Táto rýchlosť však môže byť príčinou prejedania sa.

– Na to, aby žalúdok oznámil mozgu, že už má dosť, potrebuje asi 20 minút, – konštatuje doktor Thomas Walden z Pensylvánskej univerzity v USA. – Keď však obed “sfúkneme” behom desiatich minút, neposkytneme tak telu dostatok času, aby spoznalo, že už nemá hlad.

Doktor Walden a jeho kolegovia zmerali v rámci svojich výskumov u skupiny žien čas, za aký zjedli svoje kontrolné jedlo. Potom im povedali, aby si brali menšie sústa, žuvali pomalšie a medzi jednotlivými sústami odkladali príbory. Žena, ktorá jedla najpomalšie a čas jedenia tak predĺžila o 4 minúty, schudla za 28 týždňov najviac.

Pokiaľ večeriate pomalšie, zjete oveľa menej jedla a denne takto vyradíte 300 až 500 kalórií. Za týždeň môžete schudnúť štvrť až pol kilogramu, po troch až piatich mesiacoch môžete zhodiť päť kilogramov.

Tento príspevok pochádza z publikácie Katarína Horáková: Umenie zdravo žiť.
Knihu
 Umenie zdravo žiť si môžete objednať TU.

Facebook