Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Pohyb – najlacnejšia munícia

11 jún Odoslal v Horáková Katarína, Pre ženy, Radíme si navzájom, Zdravie | Komentáre vypnuté na Pohyb – najlacnejšia munícia
Pohyb – najlacnejšia munícia
 

Niektorými cvikmi, napríklad prechodom z ľahu do sedu znožmo, sa spevňujú brušné svaly. Aby sme však odstránili vnútorný brušný tuk, musíme posilňovať svalstvo celého tela.

bežiaci pás beh behanie bežkyňa runningMožno sa bude zdať, že posilňovanie ramien, chrbta a stehien nepomôže schudnúť na bruchu, no je to tak. Odborníci sa názorovo rozchádzajú v tom, akým druhom cvičení možno najlepšie odstraňovať brušný tuk. Niektorí dávajú prednosť posilňovaniu – dvíhaniu činiek a cvičeniu na prístrojoch – iní volia aerobik, džoging, jazdu na bicykli alebo plávanie. Ak sme nedôverčiví, budeme chcieť, vzhľadom na rozporné rady a v snahe dosiahnuť čo najväčší účinok, vyhovieť všetkým. Držme sa však rady, že na začiatku postačí, ak sa budeme pohybovať viac ako doteraz.

Dôležité je aj to, ako rýchlo cvičíme. Budete prekvapení, že pomalé a ľahké cvičenie môže byť účinnejšie ako cvičenie príliš intenzívne. V Cooperovom ústave pre výskum aerobiku v Dallase urobili pokus, pri ktorom ženy s nadváhou rozdelili do troch skupín: jedny cvičili rýchlym tempom, druhé stredným a tretie celkom pomaly. Kto stratil najviac tuku? Predstavte si, že tie, čo cvičili pomaly! Prečo? Vysvetľuje sa to tým, že telo v zásade spaľuje dva druhy energie:
– glykogén, ktorý by sme mohli prirovnať k vysokooktánovému benzínu;
– tuk, ktorý je skôr nízkooktánovým benzínom.

Je to logické. Ak preháňame svoje telo ako pretekárske auto, musíme použiť vysokooktánové palivo, no keď cvičíme ležérnejšie, naše telo môže využívať menej kvalitný pohon, ako je napríklad práve tuk.

KDE SA DOZVIETE O MOŽNOSTIACH CHUDNUTIA? Kliknite na Zeleného ježka a tam je ideálna učebnica pre rýchle chudnutie.

Banner_Zeleny-jezko_Green2

ĎALŠIE ČLÁNKY

dreamstime_xl_57059169Ovocná koža: pochúťka pre veľkých i malých!
Keďže sa blíži leto, ktoré bude plné čerstvého ovocia a zeleninky, ponúkam vám jeden skvelý recept. Je čisto ovocný – ale vyskúšať môžete aj zeleninovú verziu, milujú ho veľkí i malí. Môžete ho konzumovať kedykoľvek, v akomkoľvek množstve. Obsahuje veľa vlákniny, vitamínov, antioxidantov, podľa druhu použitého ovocia alebo zeleniny. Sušené ovocie z obchodu, či kioskov v hypermarketoch je často „obohatené“ cukrom a inými pre zdravie nie najvhodnejšími prísadami a zdravotnému životnému štýlu nevyhovuje ani …

Veď sú to len bylinky…? Aj tie môžu škodiť!dreamstime_xl_44391609
Povieme si, že na bylinkách nemôže byť nič zlé a siahneme po nich pri rôznych zdravotných problémoch alebo preventívne. Myslíme si, že sú neškodné a nemajú žiadne (alebo len minimálne) vedľajšie účinky. Avšak mnoho bylinkových preparátov je k dispozícii v predajniach zdravej výživy alebo na internete, či na trhu bez toho, aby boli na nich uvedené informácie pre bezpečné používanie. Viete, ktoré bylinky a koreniny by sme mali určite vynechať v tehotenstve a počas dojčenia a prečo?

Lepší intímnypár žena muž život? Takto si intimitu užijete!
Nestačí len sem-tam ísť na prechádzku. Cvičenie povzbudzuje telo aj mozog a pomáha spaľovať kalórie. Skvelý na cvičení je fakt, že sa vám už po 15-20 minútach začnú uvoľňovať endorfíny, ktoré vyvolávajú pocity šťastia, spokojnosti. Optimálne je precvičovať pravidelne všetky svaly, a to i tie, na ktoré netreba posilňovňu, ani športový areál! Aké? Svaly panvového dna. Kegelove cviky pomáhajú zlepšiť celkový zdravotný stav, zlepšia našu kontrolu nad močovým mechúrom a močovými cestami, i črevnými …

Facebook