Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Ťažko sa nám chudne – zázračný jablčný ocot pomôže

04 júl Odoslal v Chudneme, diéta, Horáková Katarína, Oddelená strava, Pre ženy, Radíme si navzájom, Zdravá výživa, Zdravie | Komentáre vypnuté na Ťažko sa nám chudne – zázračný jablčný ocot pomôže
Ťažko sa nám chudne – zázračný jablčný ocot pomôže
 

Ak nám nepomôže menej jesť, ak našou hmotnosťou podľa predstáv a očakávania nepohne ani oddelená strava, tak to potom súvisí s našou látkovou premenou. Tá nás môže prostredníctvom zlej výživy dostať z rovnováhy.

ovocie fruitDôsledkom je, že výživné látky, predovšetkým tuk, sa nezužitkujú a ukladajú sa v bunkách. Aby naša látková premena opäť dobre fungovala, na to potrebuje pomoc biolátok, ako je draslík, biotín, vitamín C a B-vitamíny z čerstvého ovocia a zeleniny. Tento efekt optimalizujú vitálne látky z jablčného octu. Preto zaraďme do nášho jedálneho lístka veľa šalátov s obsahom cesnaku, ktoré sú marinádované jablčným octom (2 PL), medom (2 PL) a jodidovanou morskou soľou (1 KL).

Ako pôsobí jablčný ocot na bio-rovnováhu
Jablčný ocot obsahuje veľa vitálnych látok, ktoré viažu v tele nadbytočné kyseliny. Zneje to paradoxne, pretože samotný jablčný ocot je kyslý, chemicky však súčasne vyvažuje kyselino-zásaditú rovnováhu tela. Človek potrebuje len malé množstvo jablčného octu, aby sa v bunkách udržal určitý stupeň kyslosti, a tak by mohli hladko prebehnúť všetky biochemické procesy. Najčastejšou príčinou pomalého, lenivého metabolizmu býva nadmerné jedenie, stres, sladkosti, káva alebo alkohol. Tekutiny a mastné kyseliny sa v takomto prípade neodtransportujú a dôsledkom je priberanie na hmotnosti.

Jablčný ocot apple cider vinegar

Tu môže pomôcť nasledujúca rada: Prostredníctvom okyslenia čerstvého ovocia a zeleniny jablčným octom a cieleným každodenným pitím jablčného octu sa aktivizuje naša látková premena. Spotrebujeme viac energie a pritom chudneme!

Čo obsahuje jablčný ocot
Viac ako 30 minerálnych látok, z biogénnych prvkov predovšetkým draslík, sodík, horčík, vápnik, z mikroelementov jód, meď, zinok. Rovnako tiež vitamíny a vlákniny – pektíny robia čistú jablčnú šťavu zdravú a octové baktérie ju premieňajú na ocot, ktorý je navyše tak účinný pri chudnutí. Vitálne látky zrýchlia trávenie, aktivizujú látkovú premenu a podporujú tak odbúravanie tukov. Preto začnime každý deň ráno ešte pred raňajkami s kyslým drinkom, a to: z 2 dl vody, 2 KL jablčného octu, 1 KL medu a počas dňa používajme jablčný ocot aj pri príprave šalátov.

Banner_Oddelena-strava_books

ĎALŠIE ČLÁNKY

Antioxidanty sú zdravé
Život v meste, každodenné a často stresujúce pracovné prostredie, nie úplne ideálne stravovacie návyky. Takto by sme mohli charakterizovať život moderného človeka v dnešnej uponáhľanej dobe. Hovoríme si, že každodenné povinnosti nám nedovoľujú dostatočne sa o seba starať. Výhovorka, vážení. Pravdou je, že na to, aby sme pre seba urobili možné maximum, stačí niekedy skutočne málo. V tomto prípade napríklad aj prekonať vrodenú pohodlnosť a prečítať si dostupné …

 žena nadváha hmotnosť chudnutieIdeálna hmotnosť sa s vekom zvyšuje
Názory na telesnú hmotnosť sú zatiaľ sporne. Niektorí autori tvrdia, že index telesnej hmotnosti – BMI – by v dospelom veku nemal stúpať, iní sú toho názoru, že úmrtnosť starých ľudí s vyšším BMI je priaznivejšia. Odpoveď na túto otázku sa snažili nájsť desiatky štúdii vykonaných v USA i v Európe. Ich cieľom bolo zistiť vzťah medzi BMI a úmrtnosťou. Jedna zo štúdii v USA sledovala v rokoch 1984 – 1990 súbor zahrňujúci 7 000 mužov a žien vo veku 70 rokov a viac.

9 druhov najlepšej jarnej zeleniny a korenia sezóny
Medzi jarnú zeleninu a koreniny patria pažítka, kaleráb, špargľa, jarná cibuľka, hrachové sladké lusky, skorá kapusta, špenát, petržlenová vňať a potočnica lekárska. Na jar v čase ich zberu sú veľmi chutné, čerstvé a pôsobia aromaticky – upozorňuje profesorka Katarína Horáková, autorka viacerých knižných bestsellerov. Svojím pôsobením človeku zvestujú jar. Tieto druhy sú jednoznačne chutné, ale majú aj niečo navyše. Vybrali sme tie druhy zelenín a korenín, ktoré majú božské zloženie, lebo …

Facebook