Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Čas prípravy olejov, tinktúr a čajových zmesí

02 júl Odoslal v Kozmetika, krása, Pre ženy, Recepty, testy, Záhrada, Zdravie | Komentáre vypnuté na Čas prípravy olejov, tinktúr a čajových zmesí
Čas prípravy olejov, tinktúr a čajových zmesí
 

Začiatkom júla pokračujeme v zbere liečivých rastlín, vysušené dôkladne kontrolujeme a uskladňujeme na suchom a tmavom mieste samostatne alebo v osvedčených kombináciách. Z tých najkvalitnejších si pripravíme, tinktúry, oleje a masti, v ktorých uchováme hojivé účinky na celoročné použitie.

Článok sme prebrali
z mesačníka Doma v záhrade 
Autor článku: sf

ľubovník byliny elixír tinktúra tincture herbal medicinePredovšetkým je to slnečný ľubovníkový olej. Táto žltokvitnúca liečivka sa nazýva aj krv svätého Jána a jej pôsobením, macerovaním v oleji, prípravok postupne skutočne získa výrazné červené sfarbenie.

Olej je účinným prostriedkom na popáleniny. Azda netreba zdôrazňovať, že osoba, ktorá utrpela úpal alebo si spálila pokožku, sa nesmie ďalej vystavovať priamemu slnečnému svetlu a takisto to je aj pri aplikácii prípravkov z ľubovníka. Aj čaj z tejto byliny pripravujeme a konzumujeme radšej až vo večerných hodinách. Naopak, ľubovníkový olej získame práve pôsobením slnečných lúčov, keď v ňom sušené kvety macerujeme na slnečnom mieste počas najhorúcejších dní roka.

Z ľubovníkabyliny elixír tinktúra tincture herbal medicine môžeme pripraviť aj tinktúru. Slnečný macerát si môžeme pripraviť aj z upokojujúcej levandule, hojivého nechtíka, alebo v trojkombinácii z nechtíka, levandule a kamiliek. Použijeme olivový, prípadne iný vhodný olej. Na zhutnenie konzistencie napokon po vybratí bylín môžeme primiešať do oleja nastrúhaný včelí vosk.

Banner_zelenyjezko.sk_06

 

ĎALŠIE ČLÁNKY

dieťa child toy hračka

Nebezpečenstvo pre dieťa? Môže ním byť kozmetika i niektoré rastliny!
Kým ste nemali dieťa, isto vám ani vo sne nenapadlo, čo všetko môže byť pre jeho existenciu a zdravie nebezpečné. Žiaľ, napriek všemožným snahám, ktorými sa pokúšame vytvoriť pre nášho potomka ten najbezpečnejší domov, je stále mnoho detí, ktoré si niečím vážne ublížia. Napriek tomu, že pozatvárame ostré predmety a iné nebezpečné látky na nedostupné miesta, zaslepíme zástrčky, oblepíme ostré hrany, lieky a chemikálie umiestnime pod zámok, môže sa stať, že ak naše dieťa …

OXIDein Apfel und ein Apfelgriebsch vor weißem HintergrundNÝ STRES – nepriateľ číslo 1
Oxidačný stres je záležitosť, o ktorej mnohí nevieme nič a ak aj áno – podceňujeme ho. Pri jeho dôsledkoch si povieme, že s tým i tak už nič nespravíme a vezieme a v zle ďalej… Tento faktor však vedie k mnohým nebezpečným stavom v ľudskom tele, a preto si zaslúži veľkú pozornosť. Môže s nami spraviť to, čo vzduch s prekrojeným jabĺčkom. Zhnedne, a nie je problém len vo farbe. Oxidačný stres nastáva v tele vtedy, keď je produkcia reaktívneho kyslíka väčšia ako schopnosť tela detoxikovať …

Dojčítdreamstime_xl_6345804e? Chránite sa pred rakovinou vaječníkov!
Veľké množstvo odborných štúdií a článkov upozorňuje na to, aké je dôležité dojčenie pre zdravie a vývoj detí. Pozrime sa na to však aj z druhej strany. Kedysi sa hovorilo, že pre ženu je dojčenie len príťažou – že stráca mnoho živín, môžu jej začať kvôli tomu vypadávať vlasy, môže chorľavieť, začnú sa jej kaziť zuby, pretože všetko dobré zo seba dáva dieťaťu. A k tomu ešte nezabudnime na fámy o vycumľaných a vyťahaných prsníkoch. Ide o nepotvrdené fámy, ktoré ženy zbytočne odrádzajú od dojčenia.

Facebook