Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Plánujete svadbu?

10 júl Odoslal v O knihe, Pre ženy, Radíme si navzájom, Vančová Jana, Zavarská Sabína | Komentáre vypnuté na Plánujete svadbu?
Plánujete svadbu?
 

Mnohé páry (a priznajme si – zväčša sme to my ženy) majú sklon vyberať si dátum svadby tak, aby niečo znamenal, aby v ňom boli nejaké pekné čísla, ktoré uprednostňujú, ktoré podľa nich prinášajú šťastie alebo niečo symbolizujú. Isté je jedno: výber dátumu nemusí byť ani zložitý, ale ani jednoduchý.

svadba nevesta ženích wedding broom brideSPOJTE TO S INÝM VÝZNAMNÝM DÁTUMOM
Tou najjednoduchšou alternatívou je vybrať si dátum podľa nejakého iného významného dňa. Môžete ho prispôsobiť výročiu vášho zoznámenia, zásnub alebo dňu, na ktorý máte veľmi príjemné spomienky. Taktiež to môže byť dátum narodenia jedného z partnerov. Prispôsobiť ho môžete aj dátumu, keď sa brali vaši rodičia. Niektoré páry chcú takto vzdať poctu aj niekomu blízkemu v ich rodine. Svadbu môžu vybrať trebárs v čase menín alebo narodenín tohto človeka. Taktiež si môžete vybrať nejaký netradičný dátum. Môže to byť napríklad rovnaké číslo v dni a mesiaci.

TIP
Hľadajte predĺžené víkendy
Jednou z možností je orientovanie sa podľa kalendára. Niekedy v roku sa ponúkajú aj možnosti predĺžených víkendov. V máji, júli, auguste, septembri alebo novembri prichádzajú voľné dni, ktoré môžu padnúť na piatok alebo pondelok. Vďaka tomu budú mať hostia viac voľna a nebudú v takom časovom strese. Svadbu si užijú o to viac a budú mať čas ešte aj na krátky oddych. Bude to vyhovovať i vám, keď si ušetríte aspoň jeden deň dovolenky. Nemusí to vyjsť takto každý rok, no ak budete mať to šťastie, môžete sa prispôsobiť aj takejto alternatíve.

Banner_Oddelena-strava_books

Opýtajte sa aj tých najdôležitejších ľudí
035 Svadba a iné slávnostné príležitostiSnúbenci sa väčšinou pri výbere dátumu orientujú vlastnými potrebami. No nemali by ste sa sústrediť iba na seba. Zohľadnite aj potreby tých najdôležitejších ľudí. Minimálne sa prispôsobte svojim rodičom. Keď si už vyberiete nejaký dátum, dohodnite sa aj s nimi. Overte si, či nemajú v pláne v tom čase nejaké iné oslavy, v prípade kratšieho času do svadby zakúpenú dovolenku alebo pobyt v kúpeľoch. Taktiež sa dohodnite aj so svojimi svedkami. Keď nie ste ochotní vymeniť v prípade kolízie dátumov týchto ľudí, musíte zohľadniť aj ich prípadné plány.

Z tohto dôvodu je vždy vhodnejšie mať nejaké dátumy v zálohe. Lepšie sa tak prispôsobíte v prípade nezhody aj týmto ľuďom. Pokiaľ trváte len na jednom konkrétnom dátume, organizujte svadbu vo väčšom predstihu. Budete môcť lepšie prispôsobiť všetky detaily a navyše si aj vhodnejšie vybrať nejakú miestnosť.

SVADBA A INÉ SLÁVNOSTNÉ PRÍLEŽITOSTI
V týchto dňoch vychádza najnovšia kniha vo vydavateľstve Plat4M Books Svadba a iné slávnostné príležitosť. Autorky ju venovali budúcim svadobčanom, aby na nič nazabudli, aby sa svadba navždy zapísala do ich života ako úžasný zážitok, ktorý im nadovšetko skrášlil ich doterajší život. Svadba je udalosť, ktorú nie je nijako jednoducho ľahké zorganizovať. Čo v knihe nájdete?
Screenshot 2017-04-26 19.24.48Zoznam, ktorý obsahu všetko, na čo nesmiete zabudnúť.
Významu dátumu a miesta, kde sa obrad bude konať
Kde zorganizovať sobáš?
Či to má byť malá alebo veľká svadba?
Či si nechať urobiť svadbu na kľúč alebo to nechať na niekoho blízkeho?
Aké majú byť obrúčky?
Plánujete grandiózny príchod na sobáš?
Čo žiadnej neveste nesmie chýbať?
Aby zostala pamiatka na celý život: Kto zabezpečí kvalitné fotky a vídeá?
Chcete prekvapiť svadobčanov minidarčekmi?
Čo vybrať na dobrú chuť?
Bude svadobná torta pýchou mladomanželov?
Ako zabaviť hostí?
Čím by tá vaša svadba mohla byť inou ako tie obvyklé?

V knihe nájdete aj rady pre svadobčanov:
Tipy na svadobné dary
Ako na svadbe nič nepokaziť
Aké sú základy svadobného bontónu
Viete, kedy sa oslavuje aké výročie svadby?

Kniha Svadba a iné slávnostné príležitosti je ideálnym darom pre mladé dvojice, ale aj staršie „potenciálne“ svadobné páry. Knihu si môžete objednať TU.

Banner_povesti-o-hradoch

ĎALŠIE ČLÁNKY

Krátke lásky sú tie najdlhšie
Na to, že mám len 24 rokov, som si už toho prežila v živote dosť. Najmä veľa zlého. Ale, bohužiaľ, aj jednu z najhorších vecí, aké si žena môže prežiť. Pred necelými 4 rokmi, keď som pracovala ako au-pair v Anglicku, som prežila znásilnenie. Všetky tie pocity, ktoré sa mi s tým dodnes spájajú, je ťažko opísať. Pretože málokto to dokáže skutočne pochopiť, ak to neprežil na vlastnej koži. A to naozaj nikomu neprajem… Ale ďakujem Pánu Bohu, že som mohla použiť slovo „prežila“. Ešte dlho po tom, ako …

Tá zrada veľmi bolela
„Prestaň, vieš, na čom sme sa dohodli. Povedala som ti, že sa budeme stýkať, len ak prestaneš s tými rečami. Sme len kamaráti a nič viac medzi nami nebude!“
„Urobil by som pre teba všetko na svete. Vieš, že ťa milujem. Veľmi ťa milujem.“
„Prosím ťa, nerob mi to ťažším. Nemôžeš sa takto správať. Prepáč, už radšej pôjdem.“

 Milovanie na dvakrát
Láska je nevyspytateľná. Nemožno ju predvídať, naplánovať, ani odložiť na neskôr. Jednoducho – zrazu je len tu a nepýta sa, či prišla vhod. Ak váhame, či je to tá pravá, alebo čakáme, čo vyrieši za nás čas, môže sa stať, že zrazu jej niet a rozplynie sa ako hmla. Ostanú len spomienky… Nikdy som si nemyslela, že sa mi život tak zamotá, že v určitom okamihu budem stáť pred osudným rozhodnutím: buď – alebo. Nič medzitým. Zlatá stredná cesta v niektorých prípadoch skrátka nejestvuje. Všetko sa to stalo už pred …

Facebook