Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

ODDELENÁ STRAVA – knižný bestseller

ODDELENÁ STRAVA – knižný bestseller
 

K najpredávanejším publikáciám našej autorky Kataríny Horákovej patrí kniha ODDELENÁ STRAVA. Táto publikácia vyšla prvýkrát v októbri roku 1998 vo vydavateľstve Semic Media a predalo sa z nej viac než 130 000 výtlačkov v rámci prvého vydania a nasledujúcich desiatich dotlačí. 

Písal sa posledný kvartál roku 1998 a na trh sa dostala útlučká knižočka s názvom Oddelená strava od profesorky Kataríny Horákovej. Bola vyvrcholením veľmi úspešného seriálu v najpredávanejšom mesačníku histórie Slovenska Ženský magazín, ktorý v tom čase vychádzal v rekordnom náklade 140 000 výtlačkov. Seriál mal dva roky (1996 a 1997) obrovskú sledovanosť u čitateľov časopisu a zástupcovia vydavateľstva Semic Media autorku vyzvali, aby pripravila jeho knižnú podobu. Prvotný náklad bol 10 000 výtlačkov a rozpredal sa takmer do posledného kusu už za necelé tri mesiace.

Autorka knihu napísala najmä pre bojovníkov proti nadváhe, za lepší imidž a zdravší životný štýl. Mnohé dievčatá a ženy pri dodržiavaní zásad oddelenej stravy stratili nadváhu a v knižke našli rady, ako byť pôvabnými, štíhlymi a vitálnymi aj v zrelšom veku. – Silným podnetom na písanie o tejto problematike bolo to, že som sa nijako nevedela zmieriť s tvrdením, vraj “žena v rokoch” už musí mať nadváhu, – vysvetľuje autorka jeden z dôvodov, prečo knihu napísala.

V samotnom závere knihy autorka predstavuje v časti Cviky pre krásu v praxi odskúšané triky, tipy, precvičovanie problémových častí na našom tele, venuje sa izo-pressingu. Atraktívnymi súčasťami knižky sú aj pasáže, kde vysvetľuje, čo robiť, aby pokožka na tvári zostala aj naďalej hladká ako pred schudnutím či za čo vďačíme smiechu.

Vyše 130 000 predaných výtlačkov a desať dotlačí za necelé štyri roky dokresľuje, že knižka bola skvelým radcom.

Po pätnástich rokoch táto kniha prichádza na slovenský knižný trh v doplnenej a vynovenej verzii pod názvom ODDELENÁ STRAVA: Pre zdravie. Autorka publikáciu doplnila o zaujímavé novinky z tejto oblasti, ktoré získala pri svojej vedeckej práci v posledných rokoch. Knihu vydavateľstvo uvedie na trh na rozhraní mája a júna 2013.

Facebook