Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Signály nášho tela varujú

Signály nášho tela varujú
 

Verme varovným signálom nášho tela! Sú ako požiarny poplach,  výstražné znamenie, varovná zástava, ktorá nás upozorňuje, že ťažkosti sú už na dohľad. Pokúsme hlbšie spoznať náš organizmus, vedieť rozlišovať jeho vnútorné a vonkajšie prejavy a porozumieť varovným signálom jednotlivých častí tela a jeho orgánov.

Naše telo si jasne a dôkladne zmapujme a pri varovnom signáli nájdime potrebnú obrannú zbraň, lebo aj sami sme schopní cielene predchádzať chorobám. Každý deň sa pozeráme do zrkadla, nuž prečo sa nepozrieť na seba dôkladnejšie? Malé telesné zmeny a ťažkosti sú väčšinou následkom našich nezdravých každodenných životných zvyklostí alebo sú dané životným prostredím. Zmeny a ťažkosti by sme si mali viac všímať a brať ich vážne. V niektorých prípadoch môžu totiž signalizovať začínajúcu chorobu. Čím skôr ju odhalíme, o to rýchlejšie môžeme ľahkým zásahom zabrániť jej rozšíreniu, než sa stane veľkým problémom s ťažkými následkami.

Naše telo potrebuje každý deň okolo 60 minerálov, 15 vitamínov, 12 esenciálnych – životne dôležitých aminokyselín, dve základné mastné kyseliny. To je okolo 90 výživových potrieb. Ide o zložky, ktoré sú nenahraditeľné pre náš život a zdravie. Bunky nášho tela majú neustále chuť a hlad po týchto látkach. Avšak aby správne fungovali, vyžadujú si svoju porciu nielen raz týždenne alebo jedenkrát denne, ale každú hodinu, minútu, sekundu. Každý nedostatok základných živín, ale aj fytoživín, vody či prekyslenie
organizmu sa nezadržateľne prejaví prvými varovnými príznakmi. Skôr či neskôr nastanú poruchy citlivosti, ťažkosti, ba dokonca dochádza k ochoreniu. Varovné signály nášho tela umožňujú vlastné otestovanie, pri ktorom môžeme zistiť, čoho máme nedostatok. Ak spoznáme, čo ktorý varovný signál znamená a načas urobíme príslušné opatrenie, môžeme chorobe predísť.

Facebook